Badeland jubler over drittvær

Badeland og lekeland går så det suser i det elendige sommerværet.

Stup. Fullt av folk på Vannkanten på Vestkanten. Barn svømmer. Barn i vannsklie.

GODE DAGER: Badelandet Vannkanten i Bergen har mange besøkende når været er grått og kaldt (Foto/redigering: Kjell Jøran Hansen).

Erle Eithun fra Sogndal er en av mange som koser seg på badelandet Vannkanten i Bergen. Hun feirer 8-årsdagen sin sammen med familien.

– Vi hadde vel egentlig tenkt å bade ute, på en av badeplassene i Bergen, men det var litt for kaldt, sier pappa Arne Eithun til NRK.

Den kjølige julidagen er typisk for sommeren så langt mange steder i Norge. I juni var temperaturen for hele landet 1,7 grader under normalen.

Vestkanten

POPULÆRT: Badelandet Vannkanten i Bergen er populært i sommer.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Stor pågang for badelystne

Den kalde sommeren fører til at flere enn familien Eithun søker innendørsaktiviteter. Både badeland, lekeland og vitensenter melder om stor pågang.

– I juni hadde vi over 15.000 besøkende, mot 11.000 i juni i fjor, sier daglig leder Mette Thormodsen i Vannkanten.

Hun regner 700 besøkende som en bra dag. Forrige tirsdag var det 1000 badegjester, og dermed en veldig god dag for Vannkanten.

De er ikke alene om å merke pågangen fra folk som vil finne aktiviteter under tak.

– Så langt i juni ser det ut til at vi får en økning på 25 prosent i forhold til i fjor, sier administrerende direktør Svein Anders Dahl ved vitensenteret VilVite i Bergen.

Flere leker inne

Mette Thormodsen

JUBLER: Daglig leder i Vannkanten, Mette Thormodsen jubler over gode besøkstall på badelandet.

Foto: Kjell Gjøran Hansen / NRK

– Vi merker økning over hele landet denne sommeren, sier Eimund Tharaldsen i Leo’s Lekeland.

Han bekrefter at deres tilbud er svært avhengig av hvordan sommerværet er til enhver tid.

– Hvis det er 25 grader og sol, så er det veldig stille hos oss. Men med en gang det kommer litt regn og lavere temperaturer, så er det full fart med en gang, sier Tharaldsen.

Sjefen på VilVite i Bergen sier han opplever svært ulike forventninger til sommerværet som privatperson og for senteret han leder.

– Privat kan jeg glede meg over fint vær, og profesjonelt kan jeg glede meg over dårlig vær. For VilVites del er dårlig vær godt nytt, konstaterer Svein Anders Dahl.

  • Les mer om været på Yr.no