Hopp til innhold

Jubler for fortsatt trolleybuss

Fylkesrådmannen går inn for fortsatt drift av trolleybusslinjen i Bergen, men ingenting tyder på at det blir opprettet flere ruter. – En god start, sier nestleder i samferdselsutvalget, Alf Helge Greaker (V).

Alf Helge Greaker

JUBLER FOR INNSTILLING: Samferdselspolitiker og bussjåfør Alf Helge Greaker er svært fornøyd med fylkesrådmannens innstilling.

Foto: Sølve Rydland / NRK

Politikeren, som selv er bussjåfør, er svært glad for innstillingen fra fylkesrådmannen, som trolig sikrer videre liv for linje 2 mellom Bergen sentrum og Birkelundstoppen.

– Ser på utvidelse mot Sædalen

– Blant annet skal fylket utrede mulighetene for å forlenge dagens linje til Sædalen. Selv om jeg kunne tenkt meg flere strekninger er dette en god start, sier Greaker til NRK.

Dagens avtale om trolleybussene går ut ved nyttår, og fylkestinget skal i høst ta stilling til om de karakteriske og miljøvennlige bussene fortsatt skal bli å se i Bergen, den eneste byen i Norge som har trolleybussdrift per i dag.

SVs Tom Skauge er ikke like imponert over fylkesrådmannens innstilling.

«Pinlig», mener SV-Skauge

– Han har ngen ambisjoner om å ta i bruk denne teknologien videre. I forrige møte i samferdselsutvalget hadde vi besøk av en ekspert fra Sverige, som slo fast at trolleybuss er den mest bærekraftige teknologien, sammen med nye busser på biodiesel. Da er det pinlig at fylkesrådmannen ikke har større ambisjoner, sier Skauge til bt.no.

Tidligere har det vært tverrpolitisk jubel for planene om å utvide trolleybusstilbudet i Bergen med flere linjer. Trolleybuss til Nesttun, Sædalen, Loddefjord og Nordnes var blant alternativene som da ble diskutert.