– Kvinne overfalt og forsøkt voldtatt av to menn

Kvinnen klarte å rope om hjelp og fikk hjelp av forbipasserende som kom løpende til. – Vi ser dette i sammenheng med en annen voldtektssak, sier politiet på Voss.

Migrapolis

SKJEDDE HER: Det var like etter stengetid her på «Tre brør» at overfallet skjedde.

Foto: Gøril Furu / NRK

Voldtektsforsøket fant sted natt til søndag i Voss sentrum. En ung kvinne ble overfalt av to menn like ved utestedet «Tre brør» på Vossevangen, og forsøkt voldtatt.

– Men hun har klart å rive seg løs fra angrepet med fysisk motstand og skrike etter hjelp. Det gjorde at andre ble oppmerksom på det som skjedde, og kom til, sier Bjørn Inge Aarsand, fungerende lensmann i Voss lensmannsdistrikt.

Da forbipasserende kom til, løp de to gjerningsmennene fra stedet innover Vangsgaten i Voss sentrum. Vitnene forsøkte å følge etter dem, men mistet dem av syne.

Politiet trodde først det kun dreide seg om en voldsepisode, men etter nye avhør med den unge kvinnen i dag viste det seg at det var snakk om et voldtektsforsøk.

Andre voldtektsepisode på kort tid

– Det er en alvorlig sak at en kvinne på denne måten blir utsatt for et slikt angrep. Vi ser på det som et forsøk på voldtekt, sier Aarsand.

Det er den andre voldtektsepisoden på kort tid i Voss sentrum. I slutten av juni ble en ung kvinne utsatt for et seksuelt overgrep like ved jernbanestasjonen. Gjerningsmannen er fortsatt ikke tatt.

– Vi ser denne saken i sammenheng med den, sier Aarsand.

Jakter bilder

Politiet har brukt to dager på å kartlegge hvem som var i området, avhørt vitner og foretatt kriminaltekniske undersøkelser.

– Nå bruker vi all energi og politikraft i Voss for å etterforske denne saken.

Politiet mener de har gode beskrivelser av de to mistenkte, og ser nå etter overvåkningsbilder fra Voss sentrum i det aktuelle tidsrommet.