Knivmann pågrepet etter ransforsøk i kiosk

Mannen skal ha vist frem en kniv og sagt «give me the money» til den ansatte i 7-eleven-kiosken i Bergen sentrum.

7-eleven Christies gate ran

AVHØR: En politibetjent avhører en ansatt inne i 7-eleven-kiosken, som ved 07.15-tiden fortsatt var stengt etter ransforsøket.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Politiet i Bergen satte inn store ressurser i jakten på en mann som forsøkte å rane en 7-eleven-kiosk i Christies gate torsdag morgen. Meldingen kom til politiet klokken 05.59.

Mannen truet en ansatt med kniv, men fikk ikke med seg noe fra kiosken.

Flere politipatruljer var ute i Bergen senturm og lette etter knivmannen. Klokken 09.20 melder politiet at de har lykkes i å pågripe mannen, som beskrives som en kjenning av politiet.

– Det er en mann i midten av 30-årene. Han ble pågrepet utendørs i Bergen sentrum, uten dramatikk, sier politiets operasjonsleder Morten Kronen.

7-eleven Christies gate ran

KIOSKEN: I denne 7-eleven-kiosken i krysset Christies gate/Håkonsgaten forsøkte en mann å rane til seg penger med kniv. Ingen ble skadet i forsøket, og mannen fikk ikke med seg noe ransutbytte.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

– Fikk ikke pengene, og forsvant

Ved 07.15-tiden torsdag avhørte politiet en ansatt inne i kiosken, som ble stengt etter ransforsøket.

Den ansatte har forklart at mannen truet ham med en lommekniv.

– Det kom en person inn og ville ha penger. Han hadde vist frem en lommekniv og sagt «give me the money». Den ansatte mener at det er en norsk person. Han fikk ikke pengene, og forsvant ut igjen, sa operasjonsleder Kronen til NRK tidligere torsdag morgen.

Mannen forsvant i retning Nygårdshøyden etter ransforsøket, og hadde med seg kniven. Operasjonslederen har ikke fått bekreftet om mannen i 30-årene hadde den på seg da han ble pågrepet.

7-eleven Christies gate ran

STENGT: Kiosken ble stengt etter ransforsøket.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK