Hopp til innhold

Intimt Jon Fosse-teater på et hotellrom

Det kan til tider minne om scener fra filmen "Pretty Woman", men er råere. «Vinter» er skrevet av Jon Fosse og spilles nå for første gang på et hotellrom med publikum til stede.

Vinteren av Jon Fosse

INTIMT TEATER: Kristoffer Sagmo Aalberg og Stine Robin Berg Hansen har rollen i «Vinter».

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

En prostituert og en gift forretningsmann treffes på en benk. Et tilfeldig møte som endrer alt.

– Det blir spennende og jeg tror også det blir en opplevelse for publikum, sier direktør Terje Hansen ved Hotell Scandic Neptun.

Terje Hansen

HAR ÅPNET HOTELLET FOR TEATER: Terje Hansen er direktør på Hotell Scandic Neptun i Bergen.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Plass til 30 personer

Det er på hans hotell mitt i sentrum av Bergen det hele utspiller seg. Oppsetningen er et samarbeid mellom Den Nationale Scene og hotellet. Et publikum på 30 personer er det plass til på dobbeltrommet der mye av handlingen foregår.

Teaterstykket ble uroppført på Rogaland Teater i år 2000, men det er første gang handlingen utspilles på et virkelig hotell, faktisk på tre ulike steder.

– Det er en ganske personlig intim og privat tekst, som skal formidles med 30 andre mennesker inne på rommet, sier skuespiller Kristoffer Sagmo Aalberg.

Kristoffer Sagmo Aalberg og Stine Robin Berg Hansen

TETT PÅ: Kristoffer Sagmo Aalberg og Stine Robin Berg Hansen på dobbeltrommet der det er plass til et publikum på 30 personer.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Svært spesielt

Han har den mannlige rollen i stykket. Det å forlate teaterscenen på denne måten er en helt ny erfaring.

Det samme gjelder for Stine Robin Berg Hansen, som spiller den prostituerte kvinnen.

– Jeg må jo være litt lettkledd, men har på undertøy både oppe og nede. Derfor blir jeg ikke så mye eksponert. Men selvfølgelig, det blir jo rart å ha publikum så tett innpå seg.

En lykkelig slutt?

Historien om de to som lar seg rive med har sine utfordringer. Forretningsmannen tar et avgjørende valg etter møtet med den prostituerte kvinnen.

– Det handler jo om hvordan kjærligheten oppstår. Det får disse to personene føle på kroppen, sier Kristoffer Sagmo Aalberg.

Hotell Scandic Neptun i Bergen

HOTELL-TEATER: Det er på Scandic Neptun i Bergen stykket spilles.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK