Ingen maste-effekt i Ulvik

Brakvalg for Arbeiderpartiet innerst i Hardanger.

Hans Petter Thorbjørnsen

SMILER BREDT: Hans Petter Thorbjørnsen er Ap-leder i Ulvik.

Foto: NRK

Velgerne i kommunen har dermed ikke straffet partiet etter striden om kraftlinjen mellom Sima og Samnanger, som skal gå i luftspenn gjennom kommunen.

Se hele resultatet her!

Ned i forhold til '09

Arbeiderpartiet går frem med fem prosentpoeng, til 20,0 prosent, i forhold til forrige kommunevalg. Resultatet er derimot en nedgang på 7,2 prosentpoeng i forhold til resultatet ved stortingsvalget i 2009.

Listetopp og ordførerkandidat Hans Petter Thorbjørnsen er strålende fornøyd med resultatet.

- Vi driver god politikk og har masse gode folk på listene. Lokalt har vi kjempet imot mastene som bare fy. I motsetning til Arbeiderpartiet i Granvin , har vi valgt å kjempe videre, og det får vi resultatet av i dag, sier Thorbjørnsen til NRK.no.

Den store valgtaperen i kommunen er Sosialistisk Venstreparti, som går tilbake 5,4 prosentpoeng, til 10,1 prosent. Også regjeringspartner Senterpartiet går tilbake, med 3,0 prosentpoeng, til 19,2 prosent.

Venstre størst, Høyre mest frem

Den virkelig store vinneren i Ulvik er også her Høyre, som får en fremgang på hele 11,6 prosentpoeng i forhold til 2007. Partiet får en oppslutning på 17,5 prosent.

Størst i Lars Sponheims hjemkommune, er likevel Venstre. Partiet fikk 33,3, prosent av stemmene, noe som er en endring på bare - 0,1 prosentpoeng i forhold til 2007.

- Blir det Venstre som får ordføreren også de kommende fire årene, Thorbjørnsen?

- Det er det altfor tidlig å si noe om, sier Ap-lederen med et lurt smil.