Bilder av Godt for ganens septembermeny
Denne uken lager Egil Torheim gurkemeiebrød sammen med kokk ved Baroniet Rosendal, Beate Hannisdal.
Her er oppskriften:
Bruk 2/3 hvetemel – du kan og bruke speltmel.
Den siste tredjedelen bruker du grovbakst eller grov sammalt rugmel.
Til 2 kg hvetemel og 1 kg grovbakst bruker du 2 l væske for dette skal bli en bløt og seig deig.
Etter at du har blandet og eltet dette sammen tilsetter du 3-4 spiseskjeer gurkemeie.
Ha i tørrgjær og litt olivenolje.
Sett til heving i 1 –2 timer.
Øs deigen oppi brødformer så de blir 2/3 fulle.
Sett til heving i ½ time og stek på 200 grader i 35 – 45 minutter.
La brødene hvile før du skjærer dem opp.
Et brød som garantert vil imponere gjestene.