Hva vil du se?

Vi graver i NRKs store videoarkiv - for deg! Send oss dine ønsker.

Sissel Kyrkjebø

UFORGLEMMELIG: Purunge Sissel Kyrkjebø trollbandt tv-seere over hele Europa da hun entret scenen iført bergensbunad og sang «Nystemten» som pauseinnslag i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i 1986.

Foto: NRK

Hvor mange ganger har du ikke tatt deg selv i å tenke tilbake på noe du så på tv den gangen for lenge siden, og som du svært gjerne skulle ha sett igjen?

Nå kan vi kanskje hjelpe deg. NRK-arkivet bugner av gullkorn, og nrkhordaland.no vil i tiden fremover presentere en rekke perler du ikke har sett på lang tid.

Teddy Nelson

GLANSNUMMER: Teddy Nelson på Rubinen i Bergen i 1985, under innspillingen av programmet «Honky-Tonk». Bergenseren fremførte både «You Can Call Me A Cheater» og «Skilsmisseferd i Hardanger».

Foto: NRK

Slik går du frem

Husker du å ha sett noe om eller fra Hordaland på NRK? En Hordaland-artist som du ikke har sett på mange år? En sportsbegivenhet?

Send oss dine ønsker på en e-post til hordaland@nrk.no, med tittelen «Gjensyn». Eventuelt kan du skrive ønsket ditt i kommentarfeltet nederst i denne artikkelen.

Skriv all informasjon du har om innslaget, for eksempel årstall, navn på medvirkende og tittel på program/innslag/låt. Vi lover å gjøre vårt beste for å finne akkurat ditt favorittklipp.

Du får i så fall se klippet her på NRKs nett-tv – helt gratis!

Her vil vi også legge lenke til hvert enkelt klipp.

Sissel Kyrkjebø synger «Nystemten» i Melodi Grand Prix

Få var vel de som ikke fikk gåsehud da 17 år gamle Sissel Kyrkjebjø stod alene på scenen i Grieghallen og sang «Udsigter fra Ulriken», på folkemunne kjent som «Nystemten», under pausen i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i 1986. Ketil Stokkan sang for Norge, belgiske Sandra Kim vant konkurransen, men det folk husker er gullstrupen fra Bergen.

Se klippet her

Teddy Nelson & Sigbjørn Bernhoft Osa

I 1985 møttes den bergenske countrystjernen og spellemannen fra Voss i programmet «Honky-Tonk». Programmet ble tatt opp på utestedet Rubinen i Bergen sentrum. De to fremfører her blant annet låten Nelsons låt «Skillsmisseferd i Hardanger», som den gang akkurat var sluppet på plate.

Se klippet her.