Hopp til innhold

Hun er den yngste byråden noensinne

Aldri før har en yngre politiker enn Rebekka Ljosland (24) fra KrF fått jobben som byråd i Norge.

Rebekka Ljosland

25 ÅR: Sykepleieren Rebekka Ljosland skal ha ansvar for helse og omsorg i Bergen.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Rebekka Ljosland (KrF) er Bergens nye byråd for helse og omsorg. 24-åringen har allerede lang fartstid som KrF-politiker, blant annet som leder av Bergen KrFU.

– Jeg har en enorm interesse for feltet, både politisk og faglig. Helsesektoren er ikke alltid den mest populære sektoren, men det er tjenester som er utrolig viktig for bergenserne. Jeg skal gjøre det jeg kan for å lytte så mye som mulig, sier Ljosland.

Da hun fikk posten som byråd for helse og omsorg i dag, ble hun også historisk. Med sine 24 år og 11 måneder, er hun den yngste byråden noensinne i en parlamentarisk styrt kommune i Norge.

– Hun er del av et fantastisk dyktig mannskap som skal utgjøre byrådet i Bergen og byens regjering den kommende perioden, sa en stolt byrådsleder Harald Schjelderup (Ap).

Intervju med den ferske helsebyråden i Bergen, Rebekka Ljosland.

Sykepleier og masterstudent

Ljosland er KrF sin tredjekandidat, arbeider til daglig som sykepleier på Haraldsplass sykehus og holder på med en mastergrad i kardiologisk sykepleie.

– Jeg gleder meg til å gjøre eldreomsorgen i Bergen enda bedre. Vi vet at det er krevende økonomiske tider og det vil gjøre at jeg får det enda tøffere, sier Ljosland.

Ljosland har sittet i bystyret siden 2011 og er tidligere leder av Bergen KrFU.

– Den erfaringen jeg sitter med er veldig god, samtidig er det nå jeg skal være politiker. Jeg har mange gode fagfolk med meg, som jeg skal lære av. Jeg gleder meg til å sette i gang allerede torsdag, sier hun.

I valgkampen stilte hun opp i et intervju med NRK, der hun fortalte om hvordan hun opplevde å bli utsatt for hersketeknikker som ung, kvinnelig politiker.

LES SAKEN: «Det var søtt lille deg, og det er fint du har meninger, men ...»

– Jeg har opplevd at politikere har sagt at «du er så søt og ung, men det tar nok litt lengre tid før du forstår deg på budsjetter», sa hun da.

Rebekka Ljosland

SE INTERVJUET: BØR BEKJEMPES: Rebekka Ljosland (25) snakker om at andre partier bruker hersketeknikker mot henne fordi hun er ung.