Høyang IL forberedt på slakt

- Vi har ikke akkurat bestilt festbankett til onsdag kveld, sier treneren for Branns motstander i cupens første runde.

Terje Fjæren, trener i Høyang IL

TROR IKKE PÅ SEIER: Trener Terje Fjæren håper på cupbombe i Høyanger på onsdag, men vedgår at Brann normalt skal valse over laget fra industribygden.

Foto: Rune Sviggum, Ytre Sogn Avis

Onsdag blir det fotballfest i Høyanger, når tettstedet ved Sognefjorden får besøk av Sportsklubben Brann i cupens første runde. Tredjedivisjonslaget Høyang IL skal prøve å tukte storebror fra Bergen, som lørdag gjorde alt annet enn å imponere mot middelmådige Odd Grenland.

Rødtrøyene ble fullstendig avkledd i Skien, og sendt hjem til Bergen i skam. Eneste lyspunkt for bergenserne var at Erik Huseklepp scoret igjen. Til gjengjeld bommet Olafur Örn Bjarnason på to straffespark, pluss returen på det siste.

- Brann skal kjøre over oss

Det skulle love godt for Høyang IL, som har to strake seire på samvittigheten. Men trener Terje Fjæren tror ikke at Branns mildt sagt varierende form den siste tiden er en fordel for sogningene, som vant 4-2 borte mot Florø lørdag.

LES OGSÅ: Branns vei mot Ullevaal

Erik Huseklepp sender Brann i ledelsen mot Odd Grenland.

FARLIG: Fjæren sier Høyang er obs på Erik Huseklepp.

Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

- Dersom Brann har en voldsomt dårlig dag, og alt klaffer for oss, så kan det kanskje bli en cupbombe i Høyanger på onsdag. Men normalt skal Brann kjøre over oss. Vi har ikke bestilt hotellrom i Oslo i oktober, for å si det slik, sier Fjæren til nrkhordaland.no.

- Har du studert Odd-kampen og merket deg Branns svake punkter?

- Nei, vi spilte samtidig som dem på lørdag, så jeg hadde ikke mulighet til å se kampen. Ut fra det jeg har hørt, forstår jeg at de ikke spilte spesielt godt i den kampen. Vi har en annen trener i klubben som er voldsom Brann-fan, så jeg regner med at han har bra oversikt over dem, sier Fjæren.

Holder øye med Huseklepp

Treneren tror det vil være å bega harakiri dersom Høyang skulle forsøke å ta enkeltspillere på Brann ut av kampen. Likevel legger han ikke skjul på at det er én Brann-spiller klubben vil være meget obs på.

- Erik Huseklepp er god til å drible og kommer raskt på overgangene. Nå har han jo begynt å score også, så han skal vi holde spesielt øye med. Men Brann har mange andre klassespillere. De er tross alt et av Norges aller beste fotballag, sier Fjæren.

(Saken fortsetter under bildet)

Provisoriske tribuner på Høyanger stadion

STORINNRYKK: Høyang IL har leid inn provisoriske tribuner fra Florø for å ta unna alle tilskuerne som er ventet på kampen.

Foto: Vegar Volle, Ytre Sogn Avis

Tettstedet venter storinnrykk fra både Bergen, resten av Hordaland og andre steder i Sogn og Fjordane på onsdag. Idrettslaget har leid inn provisoriske tribuneanlegg for å kunne takle pågangen. Sist det var fotballfest i Høyanger, var da Sogndal kom på besøk i cupen.

- Den gangen kom det vel rundt 750 stykker på kampen. Nå regner vi med mellom 1500 og 2000, og det til et lag som er vant til 50 til 100 tilskuere til vanlig, sier Fjæren.

- Lyspunkt i trasige tider

- Hvordan er stemningen i Høyanger før kampen?

- Spillerne og hele Høyanger gleder seg voldsomt til kampen. Det blir masse ståhei i forkant av kampen. Det har vært trasige tider i Høyanger i det siste, så dette er et stort lyspunkt. Vi er veldig glade for at vi fikk Brann som motstandere.

- Og hva skjer hvis Høyanger vinner?

- Hvis ikke det blir fest i Høyanger da, så blir det det aldri. Men vi har ikke bestilt noen festbankett til onsdag kveld, humrer Terje Fjæren.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.