Hopp til innhold

Hotellstreiken trappes opp: – Blir veldig vanskelig

Denne uken huser Bergen store konferanser. 200 av gjestene som skal på Nordiske Mediedager, skulle bo på Hotel Norge. Det skaper store utfordringer for arrangørene.

streik

MÅTTE STENGE: Hotel Norge i Bergen måtte mandag morgen stenge da streiken i hotell- og reiselivsbransjen trappet opp. Over 100 medlemmer av Fellesforbundet som jobber på hotellet ble tatt ut i streik.

Foto: Ole-André Lagmandokk

Fra klokken 08.00 mandag var det kun mulig å sjekke ut fra Hotel Norge. Hele hotellet med sine 347 rom, måtte stenge dørene.

Hotelldirektøren vurderte å holde hotellet åpent, men når 105 av de ansatte er organisert i Fellesforbundet, fungerte det ikke å holde driften gående under streiken.

Kongress og kultur

PRØVER ALT: Salome Keenleyside og Carl-Fredrik Hammersland ved Kongress og kultur prøver alt for å finne nye soveplasser til de kommende konferansebesøkende til byen denne uken.

Foto: Ole André Lagmandokk / NRK

– Vi har prøvd alt

Selv om lederen i Bergen reiselivslag, ikke syns streiken skaper store problemer, er det ett kontor hvor telefonene koker.

– Vi har prøvd alt. Fra Hurtigruten til Haakonsvern. You name it, sier Inger Lise Ravnanger, daglig leder i Kongress & Kultur.

De har nemlig ansvar for å skaffe rom til to konferanser som skal være i Bergen denne uken. En av de er Nordiske Mediedager, hvor 200 av gjestene egentlig skulle bo på Hotel Norge.

Med byen full av turister, og en femtedel av hotellkapasiteten rammet av streik, er det ingen enkel jobb å finne nok senger.

Inger Lise Ravnager

BLIR VANSKELIG: Inger Lise Ravnanger er daglig leder for Kongress og kultur. De har ansvar for å finne innlosjering for gjestene ved to ulike konferanser som skal være i byen denne uken. Og hvis ikke streiken blir avsluttet snart, tror hun det vil bli veldig vanskelig.

Foto: Ole André Lagmandokk / NRK

– Hvis det fortsetter slik ut uken, er det veldig vanskelig, sier Ravnanger.

Nå er det bare å jobbe, jobbe, jobbe, sier Ravnanger.

– Og når du kommer hjem får du vurdere konjakk eller aftenbønn. Jeg vet ikke helt hvilken kombinasjon som kan hjelpe, sier hun.

Skuffet, men støtter streiken

– Vi er veldig skuffet for at vi er nødt til å reise, men så støtter vi de som streiker, sier Kenneth Weddell fra Skottland.

Han og konen har pakket sammen tingene sine og forlot Hotel Norge i morges, men de har klart å skaffe seg et nytt hotellrom i byen.

Geir Arne Arnesen, fellesforbundet

LITT SPESIELL STREIK: De ansatte ved Hotel Norge vil uansett fra september miste jobbene sine ved hotellet. Likevel er de ansatte, og hovedtillitsvalgt i Fellesforbundet ved hotellet Geir Arne Arnesen ved godt mot i streiken.

Foto: Ole André Lagmandokk / NRK

Rar og vemodig streik

Fra september blir alle ved Hotel Norge sagt opp, da hotellet skifter eiere. Derfor kjennes denne streiken veldig spesiell for de ansatte.

– Det er litt rart, og kanskje litt vemodig, men vi gjør dette med godt mot. Alle stiller opp for kravene, sier Geir Arne Arnesen, hovedtillitsvalgt i Fellesforbundet ved Hotel Norge.