Hopp til innhold

Holder populær tursti i Bergen stengt: – Kan komme flere ras

Turområdet på nedsiden av Løvstakken i Bergen vil trolig være stengt frem til helgen på grunn av fare for flere ras.

Steinblokk som raste ned fra fjellsiden over Løvstien i Bergen

TURSTI: En stor steinblokk falt ned fra fjellet og landet her i en sikringsvoll rett ved den mye brukte turstien.

Foto: NRK

SISTE: Geolog Jann Atle Jensen har vært på befaring i turområdet ved Løvstakken og konkludert med at det kan komme flere ras.

Raset gikk like ved en tursti rett opp for Grønnlien søndag kveld. Hverken bebyggelse eller mennesker ble rammet av steinraset, opplyser politiet.

En geolog var på befaring i området søndag kveld, men konkluderte med at det var utrygt å undersøke raset i mørket. Men det ble bestemt at det var ikke behov for evakuering av nærliggende bebyggelse.

Klokken 10 mandag formiddag var geolog Jensen på plass.

– Med unntak av nedbør er vi ennå ikke sikre på hva som utløste raset. Nå skal vi filme området med drone, før vi konkluderer.

Politiet sperret av området etter raset og kommunen satt ut lytteposter gjennom natten for å sikre området og rapportere om nye steinras.

– Turstien vil holde stengt en periode, trolig til helgen, sier Jensen, som opplyser at det er ingen fare for bebyggelsen på undersiden av stien.

Dronebildet av raset

RASET: Her er rasstedet. Bildet er tatt men brannvesenets drone som har undersøkt området.

Foto: KJELL JORAN HANSEN / NRK

Fløy over området

Det skal være et område på rundt 20x20 meter av fjellsiden som har løsnet. Politiet fikk flere meldinger søndag kveld, fra personer som hadde hørt buldring og sett en støvsky i området.

Folk som ringte politiet like etter klokken 20 søndag kveld fortalte at de hørte buldring, og at de så en støvsky.

Brannvesenet rykket ut med mannskaper fra Åsane, Fana og hovedstasjonen da meldingen kom.

– Vi har vært oppe med vår drone med varmesøkende kamera. Mannskapene på stedet sier at det skal være en stor sten som har løsnet. Den skal ha stoppet i en rasvoll like før den kunne truffet en turvei, fortalde vaktkommandør Sigbjørn Villanger ved 110-sentralen Hordaland.

Laster Twitter-innhold
Grønnlien, Bergen