Hodeskalle tilhørte middelalderkvinne

Ikke mistanke om noe kriminelt. Universitetsmuseet i Bergen omtaler funnet som historisk interessant.

Hodeskalle på Kyrkjetangen

GRAVDE HER: I fire uker har det vært foretatt gravearbeider her på Kyrkjetangen i Bergen. Nå viser det seg at hodeskallen som ble funnet onsdag tilhører en kvinne fra middelalderen. Dermed avslutter politiet sin aksjon.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Undersøkelser viser at hodeskallen som i går ble funnet ved Kyrkjetangen i Bergen, trolig tilhører en voksen kvinne som døde en gang i middelalderen.

LES OGSÅ: Fant hodeskalle av menneske i jordfylling

Politiets undersøkelser avsluttes. Levningene overlates til Universitetet i Bergen, opplyser Lars Geitle, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

De patologiske undersøkelsene ble foretatt ved Gades Institutt i formiddag.

Hodeskalle funnet på Kyrkjetangen

UNDERSØKT: Nå viser det seg at denne hodeskallen, som ble funnet onsdag, tilhører en kvinne fra middelalderen.

Foto: Politiet

Skuffet politisjef

– Dette er et funn, sannsynligvis fra middelalderen. Det skal være en kvinne i voksen alder. Det betyr at vi ikke fortsetter etterforskningen, sier politistasjonssjef Tore Salvesen ved Bergen vest politistasjon.

– Med tanke på de uoppklarte forsvinningssakene i ditt område: Er du skuffet nå?

– Ja, det er klart vi ønsker å oppklare forsvinningene. Det sitter pårørende nå som sannsynligvis er skuffet. Vi fortsetter etterforskningen i de øvrige, aktuelle sakene, sier Salvesen.

UiB drar på befaring

Fornminneseksjonen ved Universitetsmuseet i Bergen ønsker nå å foreta en befaring på funnstedet.

– Ja, hodeskallen vil bli overlevert til oss, som forvalter en større beinsamling. Det skal være kilder som tyder på at det har ligget et klyngetun eller gårdstun i nærheten av der hodeskallefunnet ble gjort. Det er funnet en falsk mynt på stedet fra 1620, sier seksjonssjef Asle Bruen Olsen til NRK.

LES OGSÅ: Forsvinningsgåtene politiet mangler svar på