Husk at hestekjøtt er mørere enn det meste og faktisk også billigere. Dette trenger du til hestefilet med brokkoli, steinsoppsaus og Cayunpoteter (1 porsjon):
Foto: Egil Torheim/NRK
200 gr indrefilet av hest i skive.
1 stor steinsopp
2 dl fløte
Brokkoli
2-3 poteter
1 liten løk
1 laurbærblad
2 tsk karve
1/4 tsk cayennepepper
1 tsk paprikapulver
Saften av 1/2 sitron
1 tsk tomatpuré
Slik gjør du det
Stek biffen på vanlig måte (hestebiff må ikke stekes for mye). Fres soppen i smør til den er fast og gylden. Tilsett fløten, kok dette inn til du synes sausen er fyldig nok. Smak til med pepper og salt. Damp brokkolien til den er "al dente". Skjær potetene i båter (ca. seks båter pr. potet). Legg dem i en ildfast form, tilsett den hakkete løken, laurbær, karve, cayennepepper og paprikapulver. Rør ut tomatpuréen i sitronsaften, hell dette over potetene og bland godt. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter. Vend potene 2-3 ganger i løpet av steketiden.