Her koker det over i bybane-debatten

Dag Inge Ulstein (KrF) og Tor A. Woldseth (Frp) ble så uenige om bybane-spørsmålet at programleder Ingerid Stenvold måtte roe gemyttene.

Dag Inge Ulstein (KrF) og Tor A. Woldseth (Frp) er så uenige om bybane-spørsmålet at programleder Ingerid Stenvold må roe gemyttene.

KRANGEL: Full krangel om bybane under debatten i NRKs valgsending. – Det er for mye følelser og prestisje og for lite faglige råd, sa Dag Inge Ulstein fra KrF.

Valglogo

Debatten om hvor bybanen til Åsane skal gå, har lenge vært et brennhett tema i Bergen, og er et av de viktigste sakene foran årets kommunevalg.

Fredag kveld var det direktesendt valgdebatt fra Kvarteret i Bergen, der temaet nok en gang ble debattert.

– Det er uaktuelt at bybanen skal gå over Bryggen. Vi ønsker et grønnere Bergen med et område der det ikke skal være motorisert ferdsel. Der er Bryggen viktig. Vi vil legge banen i tunnel for ikke å skape trafikalt kaos, sa Tor A. Woldseth (Frp).

Måtte avbryte krangel

Dag Inge Ulstein (KrF), er derimot uenig, og mener bybane over Bryggen er det beste alternativet.

– Bybanen er en suksess og kanskje den viktigste motoren for å få ned bilbruk. Løsningen som har kommet på bordet fra Woldseth, er helt useriøs, sa Ulstein.

Det gikk en kule varmt da bergenspolitikerne skulle diskutere utvidelsen av Bybanen, og programleder Ingerid Stenvold måtte bryte inn for at diskusjonen ikke skulle utvikle seg til full krangel.

  • SE video av bybane-debatten øverst i saken

Erna om bybanen

Statsminister Erna Solberg, Byrådsleder Martin Smith-Sivertsen og Arbeiderpartiets Harald Schjelderup var også blant debattantene da bergenspolitikken ble diskutert.

Solberg fikk spørsmål om hun uttaler seg om politiske saker i Bergen.

– Jeg har passet på å ikke si noe om bybanen, sa Statsministeren.

Det utløste latter i salen fordi dette er en av de mest kontroversielle sakene i valgkampen i Bergen.

Martin Smith-Sivertsen og Høyre vil ikke at Bybanen skal gå over bryggen, men hvis byrådslederen vil ha KrF med på laget må den kanskje bygges der.

– Høyre vil ikke ha bybane over bryggen, vi vil ha den i tunnel.

– Er du villig til å gi bort det alternativet for å få flertall?

Det må vi forhandle senere, sa byrådslederen.

Martin Smith-Sivertsen og Høyre vil ikke at Bybanen skal gå over bryggen, men hvis han vil ha KrF med på laget må den kanskje bygges der.

LES OGSÅ: – Trist for Bryggen at den ligger i Bergen