Her innbrakte politiet 20 personer

Politiet i Bergen jaktet på to innbruddstyver. Sporene ledet dem til dette falleferdige huset der 20 utenlandske personer hadde tatt ulovlig opphold.

Bodde ulovlig i dette huset i Kalfaret

BLE ARRESTERT HER: Da politiet ankom og fulgte sporene endte de opp i dette falleferdige huset i Kalfarveien, ikke så langt unna åstedet. Det var her den store gruppen med utenlandske personer ble oppdaget og arrestert.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

– Vi har innbrakt 20 personer til politihuset, som absolutt er uvanlig. Vi vil gjøre avhør og prøve å finne ut hvem som har gjort dette, sier operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt til NRK.

Politiet opplyser at personene ikke var samarbeidsvillige og at noen forsøkte å stikke av.

Innbruddet i Kalfarveien i Bergen ble meldt av en beboer klokken 19.30, som oppdaget to personer inne i huset. En PC og en del andre ting var fjernet.

Vi jobber nå med å finne ut om noen har hatt ulovlig opphold i landet, og har hatt det i lengre tid. Ting kan tyde på det.

Jan Steimler, operasjonsleder
Byporten i Bergen

BYPORTEN I KALFARET: Like i nærheten av dette bergensikonet ble de 20 tyverimistenkte personene pågrepet påskemorgen etter at de hadde tatt ulovlig opphold i et hus.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Utenlandsk miljø

Da politiet ankom og fulgte sporene endte de opp i et annet hus i Kalfarveien, ikke så langt unna åstedet. Det var her den store gruppen med utenlandske personer ble oppdaget.

Da var det bare én ting å gjøre: Arrestere hele gruppen.

Personene skal ha tatt ulovlig opphold i huset og befunnet seg i flere av etasjene. Politiet måtte rykke ut med store styrker for å dekke alle utganger og få kontroll på gruppen, som etter hvert ble samlet i én etasje før alle ble kjørt inn til avhør og ID-sjekk.

– De har tatt seg ulovlig til rette i huset. Hvilket miljø personene kommer fra kan jeg ikke si, men det er snakk om personer av utenlandsk opprinnelse. Vi jobber nå med å sjekke identiteten deres og finne ut om noen har hatt ulovlig opphold i landet, og har hatt det i lengre tid. Ting kan tyde på det, sier Steimler.

Han opplyser at gjerningspersonene etter innbrudd trolig fortsatt er på fritfot.

– Vi tror ingen av de anholdte står bak. Vi har heller ikke funnet noe tyvegods, sier Steimler.

Ifølge BA er huset så falleferdig at politiet under aksjonen ikke torde gå inn i deler av det.

Laster kart, vennligst vent...