Hopp til innhold

Her går det galt for Linda Eide

Brakk to ribbein i tv-stunt. – Plutselig skjønte jeg at det kom til å gå galt. Men da var det for sent, sier den populære programlederen.

Video Her går det galt for Linda Eide

DRISTIG STUNT: Linda Eide klar til å rulle utfor fra syvmeteren i stupetårnet i Haugesund

Uhellet skjedde på Haraldsvang i Haugesund i mai i år under opptak til «Norgesrullen», et fast pauseinnslag i den tredje sesongen av «Norsk Attraksjon». Innslaget er en oppfølger til «Vossarullen» og «Operarullen», som tidligere har vært sendt i programmet.

Norsk attraksjon

VÅGAL: Linda Eide har gjort stor suksess med programmet 'Norsk Attraksjon'. Forrige sesong hadde hun opp mot 900.000 seere på det meste.

Foto: NRK

LES OGSÅ: Her får Linda «kuldesjokk»

– Tenkte «nei, nei, nei!»

Selv om «Operarullen» i Oslo var en smertefull affære for vossingen, kan den ikke måle seg med det som skjedde da Linda Eide i samråd med prosjektleder og fotograf Kristin Helgeland Hauge fant ut at det var en god idé å la Linda rulle utfor fra 7-meteren i stupetårnet ved Skeisvatnet.

– Det ble litt vondere enn jeg hadde beregnet. Vi likte så godt det spesielle stupetårnet og så for oss at det ville være veldig stilig om jeg rullet utfor, rullet rundt i luften og landet fint i vannet, forteller Linda Eide til NRK.no.

På videoen kan man tydelig se at hun blir mer enn en smule betenkt like før utførelsen av stuntet.

– Ja, jeg ble litt nervøs og tok på meg en lue for å beskytte hodet. Akkurat da jeg rullet utfor, tenkte jeg «nei, nei, nei!». Men da var det for sent, sier Eide.

– Ribbeina ristet og flagret

– På opptaket kan det se ut som at hun ombestemmer seg eller hekter seg fast akkurat da hun går utfor, sier Kristin Helgeland Hauge, som filmet hele seansen.

Rullen utfor stupetårnet endte med et mageplask av den svært smertefulle sorten og slo fullstendig luften ut av den vågale vossingen.

– Jeg landet som en veldig krummet banan og brakk to ribbein. Det gjorde ikke så vondt med én gang eller de første dagene, men så ble det plutselig veldig vondt. Rett etterpå skulle vil Lindesnes for å oppleve verdens kraftigste tåkelur. Da ble det enda verre. Da tåkeluren gikk, vibrerte det så kraftig i kroppen at ribbeina formelig ristet og flagret, forteller Linda Eide.

Smertefullt å hoste, nyse og le

Smertene til tross - da hun kom opp av vannet etter det ublide møtet med vannet, var hennes første spørsmål til fotograf Kristin Helgeland Hauge: «Men hvordan så det ut da?»

– Skal en først ha vondt under opptak, skal det i alle fall se artig ut. Det var det første jeg tenkte på, sier Eide.

– Hadde du gjort det igjen?

Operarullen

OPERARULLEN: I forrige sesong av programmet rullet Linda Eide nedover betongen i Operaen i Oslo.

Foto: Ingvil Teige Stiegler / NRK

– Nei. Det tok seks uker før det var bra igjen, og det ødela sykkelrittet Bergen - Voss for meg. Du kan verken hoste, nyse eller le uten at det gjør vondt, sier hun.

Ille berørt på Slottet

Bildene fra Skeisvatnet i Haugesund kommer til å bli hyppig brukt i «Norgesrullen» i programmets tredje sesong, som starter på NRK1 lørdag kveld. Selv om det gjorde vondt, er det faktisk en annen rull-innspilling som får Linda Eida til å rødme litt.

– Jeg likte dårlig at Kristin fikk meg til å rulle foran Slottet i Oslo mens de regnet. Det føltes veldig rart. I tillegg stod det mange japanske turister der og så på mens jeg rullet. Tro det eller ei, men jeg er ikke så glad i å vekke oppsikt....

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.