Her er det tolv meter snø

Sjelden har sommerskisenteret hatt større snømengder. Måtte grave frem trekket før åpning.

Folgefonna brøytekant
Foto: Jan Petter Svendal

Klikk på vinduet for å se hele bildeserien. Flere vårlige leserbilder i bunnen av saken.

– I fjor var det også mye snø her, men jeg har ikke sett så mye som nå. I skiheisen har vi ti-tolv meter snø. Brøytekantene er så høye at du kan stable tre biler oppover hverandre, og enda er du ikke på toppen!

Dette sier daglig leder Andreas Skogseth. Fredag 1. mai åpnet han «Fonna Glacier Ski Resort» for en ny sommersesong med rekordmye snø.

Folgefonna hoved

DRØMMEFORHOLD: Både fredag og lørdag har det vært godt besøk i skisenteret på Folgefonna. Søndagens værvarsel er upåklagelig for alle som vil på skitur i fjellet i Hordaland.

Foto: Jan Petter Svendal

Måtte grave fram trekket

– Både fredag og lørdag har det vært godt besøk, med rundt 200 i trekket hver dag og full parkeringsplass. Vi har strålende vær, nysnø og faste, fine løyper, sier Skogseth til NRK.

De enorme snømengdene gjør at vi håper å drive til ut august.

Andreas Skogseth, daglig leder

Beviset ser du i bildeserien ovenfor. Faktisk var det så mye snø at de ansatte måtte grave seg ned for å finne skitrekket!

– Ja, det er riktig. På de verste stedene hadde vi 16 meter i skjæringene. Vinden tar med seg mye snø nedover, sier han.

Dagens værmelding er upåklagelig, med fire minusgrader og strålende sol. Fra mandag skal det komme enda mer snø, varsler Yr.no.

Fri flyt på Folgefonna

SNØRIKT: Her er en alpinist i fri flyt på Folgefonna under åpningshelgen i mai. Tolv meter snø gjør at man ser frem mot en lang sommersesong her.

Foto: Jan Petter Svendal

På fjellski

– Hva betyr snøforholdene for resten av sesongen?

– De enorme snømengdene gjør at vi håper å drive til ut august. Det optimale for oss er kalde netter og fint vær på dagen. Smeltingen er størst når vi har varm vind og regn, som er en dårlig kombinasjon, sier Skogseth.

– Hvem er det som besøker Folgefonna på denne årstiden?

– Nå i starten av sesongen er det mye dagsturister lokalt og fra bergensområde: Familier og venner, parkkjørere som bor i Jondal og en del frikjørere som vil prøve terrenget rundt her. Og folk som vil stå på fjellski og gå fine vårskiturer til DNT-hyttene Fonnabu og Holmaskjer.

I tillegg til preparerte løyper og skipark har Folgefonna fem kilometer treningsløype for langrenn, både skøyting og klassisk. Man har også sporsatt stikkeløype to kilometer til toppen av trekket, hvor det er mulig å fortsette fjellskituren.

Her er flere vårlige leserbilder

Harepus på Vidda

HAREMÅLTID: Harepus på Vidda.

Foto: Jenny Vik
Måneskinnsbilde fra Gaupne

MÅNESKINN I GAUPNE.

Foto: Leiv Bollingberg
Vårveps

VEPS: Veps i soloppgang tatt i vinduskarmen på Stord.

Foto: Arvid Børretzen
Nordhordlandsbrua

NORDHORDLANDSBRUA: Flotte skyer over flytebroen.

Foto: torel78/Instagram
Hjellestad

FINVÆR PÅ HJELLESTAD.

Foto: fru_monsen/Instagram