Her er det stor spenning føre valet

NRK Sogn og Fjordane har sett nærare på fire kommunar der det er stor spenning før kommunestyrevalet i september.

Kan Sp runde 50 år med makta i Gloppen?

Høgre i Gloppen meiner Senterpartiet er styringstrøytte etter 47 år med makta. Sp ser ingen grunn til å gje frå seg ordførarkjedet. Korleis har Senterpartiet klart å halde på makta så lenge?

Leidulf Gloppestad

OFFENSIV: Leidulf Gloppestad (Sp) ser ingen grunn til at ikkje ordførarkjedet skal gå i arv til han også dei neste fire åra.

Foto: Silje Guddal / NRK

– Meir glad i byen enn partiet

Flora er bastionen som Høgre i fylket gjerne kunne tenkt seg, men som dei aldri heilt får taket på. Eit av dei viktigaste slaga i valet står om kystbyen.

Bengt Solheim-Olsen i Florø

PATRIOT: Bengt Solheim-Olsen set byen framfor partiet. No vil han vinne ordførarmakta i fire nye år.

Foto: Asgeir Heimdal Reksnes / NRK

Fire år sidan brakvalet

Tre år og ni månader er gått sidan Venstre sitt brakval i Eid kommune. Sidan valvaka har ordførar Alfred Bjørlo vore høgt og lågt. I «alle» kanalar. Er det nok til å halde på makta?

Alfred Bjørlo

GJORDE BRAKVAL: Fire år er gått sidan brakvalet i 2011, no vil ikkje ordførar Alfred Bjørlo oppgje noko mål for oppslutnaden i årets val.

Foto: Silje Guddal / NRK

Det tøffaste valet for Ap-Arild Ingar

I Årdal har sju av ti røysta på Arbeidarpartiet, men før valet til hausten augnar opposisjonen ein historisk sjanse til å ta makta i Ap-bastionen.

Ordførar Arild Ingar Lægreid

HOTLINE TIL YOUNGSTORGET: Ordførar Arild Ingar Lægreid og Årdal har mange gonger fått raus hjelp frå Ap i regjering: – Me prøver å ikkje ta kontakt for ofte, for det tener ikkje saka vår, seier Lægreid.

Foto: Noralv Pedersen / NRK