Her er det minst attraktivt å bo i Bergen

Arna er den bydelen i Bergen som er minst attraktiv å bo i, viser en fersk meningsmåling. Best ut kommer Fana.

Arna

ARNA BYDEL: Bare fire prosent av de spurte i undersøkelsen sier at Arna er den beste bydelen å bo i.

Foto: Åge Algerøy

– Her bor vi seks minutter ifra Torgallmenningen og så er det ikke attraktivt? Det må jo være en stor vits.

Slik svarer Gunnar Skulstad som har bodd i Arna i 25 år når vi forteller at Arna kommer dårligst ut på hvilken bydel som er mest attraktiv. Han er overrasket over tallene som NRK presenterer.

– Det er jo så trygt å bo her, og ingen kriminalitet heller, sier Skulstad.

– Men for en bergenser så er Arna langt ut på landet, sånn har det vært i alle år, legger han til.

Undersøkelsen som InFact har gjort på oppdrag for NRK og Bergensavisen viser at omtrent 4 prosent av de spurte sier Arna er den beste plassen å bo.

Bybanen i Nesttun sentrum

BEST Å BO HER: Folk i Fana trives godt med å bo i bydelen.

Foto: Sindre Helgheim / NRK

Fana mest populær

Fana topper listen, og blir rangert høyest av nesten 30 prosent av de spurte. 70 prosent av dem som bor i Fana selv, mener det er den beste bydelen å bo i.

– Vi er veldig fornøyd med å bo her, og er ikke overrasket over at Fana kommer godt ut, sier Tove Larsen, som sitter å nyter en kopp kaffe på Fanatorget.

– Alle bydelene er like viktige

Byrådsleder Martin Smith-Sivertsen mener en del av forklaringen på at Arna kommer dårlig ut er at det bor færre i Arna enn i Fana. Bydelen er Bergens minste, med sine 12.400 innbyggere. Fana er nesten nøyaktig tre ganger så stor, med 37.000 innbyggere.

Martin Smith-Sivertsen

BEHANDLES LIKT: Byrådsleder Martin Smith-Sivertsen er overbevist om at alle bydelene i Bergen kommune får lik behandling.

Foto: Sindre Helgheim / NRK

– Det er slik at Fana er en mye større bydel, og tallene viser jo at folk gjerne vil bo i den bydelen de bor i. Men vi ser også at det er mange, f.eks. i Bergenhus, som vil flytte til Fana. Det tror jeg kan ha noe med størrelsen på boligene å gjøre også. I tillegg tror jeg Fana historisk sett har et godt rykt på seg.

– Hvordan jobber dere for å gjøre bydelene like attraktive?

– Vi jobber for at tjenestetilbudet i kommunen skal være like bra i alle bydeler, men det er klart at alle bydeler er forskjellige. Noen har mer kyststripe, noen har sentrumsfasiliteter.