Rømt lama avblåste drama

Bonde på gråten da lamaen Kimmy (2) kom ruslende ut av den nattsvarte skogen sammen med geiteflokken etter ti dager på rømmen.

Her vender lamaen Kimmy hjem

NATTLIG DRAMALAMA: Etter å ha vært på rømmen i ti dager vendte lamaen Kimmy tilbake til gården sent lørdag kveld. Hun kom ruslende sammen med geiteflokken, som du skimter i forgrunnen på bildet.

Foto: Drømmegården

Som NRK tidligere har fortalt har den to år gamle hun-lamaen Kimmy vært sporløst borte siden tirsdag for snart to uker siden. Sent lørdag kveld endte lamadramaet lykkelig.

– Jeg ble veldig overrasket, og må innrømme at jeg trodde vi aldri skulle få henne tilbake. Jeg var nesten på gråten, sier Arne Haaland.

Han driver Drømmegården på Hjelmås i Lindås nord for Bergen. Lamaen er gårdens største attraksjon.

Kimmy er i forbausende god form og like tam som før.

Arne Haaland, lamabonde

Ruslet med geitene

Hver dag har bondefamilien, venner og kjente vært ute i skogen på leting etter Kimmy, til ingen nytte. Så dukket lamaen plutselig opp av seg selv.

Rømt lama på Lindås

LAMA KOM HJEM: Den to år gamle hun-lamaen Kimmy var sporløst borte i nesten to uker. Men nå har lamadramaet endt godt etter at Kimmy kom hjem helt frivillig.

Foto: Drømmegården

– Vi hørte rabalder og kvister som knakk oppe i skogen, og der kom Kimmy gående sammen med geiteflokken. Det var et artig syn.

– Hvor har hun vært alle disse dagene?

– Det vet vi ikke, men det virker ikke som hun har tatt skade av oppholdet ute i terrenget. Kimmy er i forbausende god form og like tam som før, sier Haaland til NRK.

Har forsterket gjerdet

Lama er et søramerikansk kameldyr. Gråbrune Kimmy er oppkalt etter kenguruen i fjernsynsserien Vennebyen og er på størrelse med en ponni.

Kimmy klarte å rømme fordi et gjerde hadde blitt tråkket ned av geiter. Nå er det fikset, og det er montert strømledning på toppen.

– Vi får håpe det er nok til å holde henne her. Normalt er det han-lamaene som stikker av, ikke hunnene!

Søndag arrangerte Haaland åpen gård, og da ble Kimmy feiret med ballonger. Drømmegården har, i tillegg til lamaen, åtte geiter, tre hester, en kalkun, 30 høns, tre ender, ti kaniner, to marsvin og 40 duer.

– Lamaener en del av identiteten til gården, det er derfor vi har henne i logoen, sier bonde Arne Haaland.