Her blir sjømonsteret skutt

Tre monstre på fire dager ble fangsten for undervannsjeger Simen Wilberg. Alle tre ble tatt på samme plass.

Steinbit

HER SKJER DET: Harpunen rammer steinbiten dypt nede i vannet.

Foto: Simen Wilberg

Fiskelykken som undervannsjegeren Simen Wilberg opplevde i forrige uke, blir det nok en stund til han får oppleve igjen. For makan til fangst!

Steinbit

LITT AV EN FANGST: Simen Wilberg med ruggen han tok med harpun.

Foto: privat

Sjekk her:
Mandag: Steinbit 12,6 kg
Onsdag: Torsk 11,2 kg
Fredag: Steinbit 14,5 kg.

- Ikke hverdags nei. Det var litt av en uke. Alle tre ble tatt på samme plass. Slik er det, noen ganger står storfisken der, andre ganger kan det gå fem dykk mellom hver gang du ser en fisk, sier Wilberg som til daglig er instruktør i fridykking i Nordhordland.

- Så steinbiten i hvitøyet

DEN FØRSTE STEINBITFANGSTEN BLE TIL ALT OVERMÅL FILMET. SE DET AVGJØRENDE HARPUNSKUDDET HER.

To dager etter var det torsk som havnet på middagsmenyen. Egentlig en svært god uke allerede, men Wilberg ville ikke gi seg helt ennå.

På vei til hytta på Krossøy, stoppet han bilen og hoppet i Fosnstraumen i Austrheim igjen, skriver nordhordland.no.

- Jeg svømte mot staken i Fosnstraumen i motstrøm. Da jeg kom meg frem, så jeg noe grått som lå 4-5 meter lengre fremme på 2-3 meters dyp. Der var vi, mens vi så hverandre i hvitøyet i noen minutter uten å blunke. Jeg måtte ha pusten igjen før jeg kunne dykke igjen, forteller Wilberg til nrkhordaland.no

Torsk

Se torsken

Foto: Simen Wilberg

Da pusten var brukbar igjen dykket jegeren ned. Samtidig hoppet den svære steinbiten litt frem.

- Fisken kom rett imot meg og jeg så den rett i gapet. Jeg fikk heldigvis inn et godt skudd. Steinbiten lettet fra bunnen og ble kastet rett mot meg, forteller jegeren.

- Var vel ikke noe særlig å se kjeften på en steinbit komme rett imot en?

- Hehe, det går røverhistorier om steinbit som har bitt over årer, så en bør vel ikke få hendene inni kjeften til fisken. Men det er ikke farlig å jakte hvis en bruker litt fornuft.

Rekordfisk

Farlig gap

Sjekk gapet!

Foto: Simen Wilberg

Ingen av fiskene er norske rekorder, men samtlige av de tre fangstene er årsbeste i Norge. Den offisielle steinbitrekorden fanget med harpun er for øvrig på 16,9 kilo.

- Steinbiten jeg fikk på mandag var årsrekord, men den slo jeg jo på fredag. For meg er det personlige rekorder, så nå gjelder det å holde motivasjonen oppe for resten av sesongen, sier Wilberg som har drevet med frivannsdykk i åtte år.

Miljøet for fridykk og undervannsjakt er i sterk vekst i Hordaland. Fosnstraumen er jegernes mekka. Det spørs om det ikke blir trangt om plassen der ute, nå som det kan vises til så store fangster.