Her ble hodeskallen gravd opp

Hodeskallen som ble oppdaget av turgåere ved badestrand i går, ble trolig gravd opp bare hundre meter unna funnstedet.

Hodeskallefunn på Kyrkjetangen

GRAVDE HER: I fire uker har Drange Maskin gravd her. – Vi tror de jordmassene som politiet fant hodeskallen i, kommer internt fra området, sier daglig leder Rune Grimstad i Drange Maskin AS til NRK.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

– Vi tror de jordmassene som politiet fant hodeskallen i, kommer internt fra området, sier daglig leder Rune Grimstad i Drange Maskin AS til NRK.

Gravemaskinfirmaet har de siste fire ukene jobbet med å opparbeide jordbruksland, graver opp matjord og tar vare på den.

Inntil videre er det full stopp i arbeidet, i påvente av politiets arbeid.

Hodeskalle

SPERRET AV: Funnstedet på Kyrkjetangen i Bergen er sperret av etter hodeskallefunnet onsdag. Politiet har kontroll på hvor jordmassene, der levningene ble funnet, er hentet fra.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Håper å få svar

Onsdag kveld ble en hodeskalle funnet på Kyrkjetangen, like ved en av Bergens mest populære tur- og badeområder.

Politistasjonssjef Tore Salvesen ved Bergen vest politistasjon håper at DNA-sjekk og tannstatus kan gi svar i løpet av dagen.

– Dette er et interessant funn som vi mener stammer fra et menneske. Vi vet ikke kjønn eller alder på personen i dødsøyeblikket, eller hvor lenge hodeskallen har ligget i jorden. Dette vil rettsmedisinske undersøkelser forhåpentligvis gi svar på i løpet av dagen.

LES OGSÅ: Fant hodeskalle av menneske i jordfylling

Politiet står klar

Av hensyn til etterforskningen vil ikke politiet gå ut mer hvor jordmassane er hentet fra, eller hvem som har fraktet dem dit. Man har ingen mistanke rettet mot firmaet.

– Vi har god kontroll på hvem som har dumpet massene, og det er gjort på lovlig vis, sier Salvesen til NRK.

Hodeskallefunn

Området på Kyrkjetangen er avsperret og det foregår ingen undersøkelser der nå.

– Vi avventer undersøkelser fra Gades. Dersom det blir behov for videre undersøkelser vil vi gjøre dette senere i dag. Da vil vi iverksette en bred etterforskning, sier Salvesen.

Firmaet Akasia er eiendomsforvalter av gravplassene i Bergen. Daglig leder Ove-Christian Fredriksen sier til BA at jordmassene ikke stammer fra dem.

Har DNA

Hodeskallen fra jordfyllingen på Kyrkjetangen skal torsdag morgen undersøkes av patologer på Gades institutt i Bergen for å se om den kan knyttes til en av flere kjente forsvinningssaker.

Ifølge Salvesen er det tre savnet-saker i hans område. I tillegg til Dung Tran Larsen, er det en mann som forsvant i Kanadaskogen i 2009, og en mann som forsvant i Mathopen i fjor sommer.

Politiet har komplett DNA og tannstatus i de tre kjente forsvinningssakene i Bergen vest.

LES OGSÅ: Forsvinningsgåtene politiet mangler svar på