Henlegger Trine Frantzen-saken

Forsvinningen ble betraktet som et mulig drap, men etterforskningen har vært uten resultater.

Trine Frantzen

SAVNET: Trine Frantzen forsvant i 2004.

Foto: HANDOUT / SCANPIX

To personer har vært siktet i saken, for henholdsvis forsettlig drap og for å ha hjulpet til med å skjule liket.

Siktelsene mot begge de to er nå henlagt.

- Riksadvokaten har den 21. juli besluttet å henlegge saken på grunn av bevisets stilling for begge de siktede. Denne avgjørelsen er i tråd med innstillingen fra Hordaland politidistrikt og statsadvokatene i Hordaland, skriver førstestatsadvokat Walter Wangberg i en pressemelding.

Kvinnen ble meldt savnet 13. mai 2004.

LES: Vil henlegge drapssaken mot samboer

En av de to siktede er den tidligere samboeren til den savnede kvinnen. Han har vært siktet for drap nær halvannet år. En 48 år gammel mann som var siktet for å ha hjulpet til med å skjule liket, blir heller ikke tiltalt. Uten at han finner noe glede i det.

- At saken er henlagt hjelper lite for mitt vedkommende, så lenge liket ikke er funnet. Det henger jo like mye ved meg dersom liket blir funnet om ti år, sier 48-åringen til Bergensavisen.

Frantzen ble meldt savnet fra sitt hjem i Os i begynnelsen av 2004. Det gikk tre måneder før politiet begynte å etterforske hennes forsvinning.

Senere er det gjennomført omfattende søk etter henne, blant annet ved hjelp av miniubåt og spesialtrente hunder. Søkene har vært resultatløse.

Trine Frantzen er fortsatt ikke funnet. Familien har utlovd en dusør på 250.000 kroner for opplysninger som gjør at kvinnen blir funnet. Påtalemyndigheten understreker at saken kan bli gjenopptatt hvis det dukker opp nye opplysninger. Foreldelsesfristen for drap er 20 år.