Hopp til innhold

Henlegger sak i forbindelse med dødsulykke i Florø

Statsadvokaten har besluttet å henlegge saken i forbindelse med trafikkulykken i Florø 16. september 2023 der tre unge personer omkom.

Det var to biler involvert i ulykken. I bil nummer en satt det tre personer som alle omkom, mens i bil nummer to fikk to personer lettere skader.

Førerne av begge bilene fikk innledningsvis status som siktet i saken, blant annet som følge av at kjøretøyene ble tatt i beslag.

Politiet fikk opplysninger som medførte at fører av bil nummer to, som ble påført lettere skader, ikke kunne lastes for ulykken. Saken mot ham er henlagt som intet straffbart forhold bevist.

Politiet har innhentet vitneforklaringer, har gjennomført tekniske undersøkelser. Dette har ikke avdekket feil eller mangler ved kjøretøyene som kan ha forårsaket verken kollisjon eller den påfølgende brannen.

Det er ikke mistanke om rus eller medisinske grunner som kan forklare ulykken.

Politiet har derfor konkludert med at ulykken skjedde grunnet en førerfeil fra fører av bil nummer en, og saken henlegges fordi siktede er omkommet.

Bil i brann etter ulykke i Florø

Ordfører i Kinn om dødsulykken: – En ufattelig tragedie

Tre ungdommer er bekreftet omkommet etter en kollisjon mellom to biler i Florø sent fredag kveld. Bilen de tre satt i tok fyr etter kollisjonen. Politiet ber vitner melde seg.