Hopp til innhold

Helstad klar for Vålerenga

Martin Andresen punget ut med rekordsum for å kapre Branns toppscorer. - Vi verken kan eller vil konkurrere med slike beløp, sier Brann-direktør Bjørn Dahl.

Helstad Sæternes Andresen

SAMMEN IGJEN: Thorstein Helstad, Bengt Sæternes og Martin Andresen ble alle seriemestre for Brann i 2007. Nå er gulltrioen sammen igjen, i blått!

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Den 30 år gamle Brann-spissen skrev under en treårskontrakt med Vålerenga sent mandag kveld, og blir dermed spilleklar for Oslo-klubben allerede til bortekampen mot Tromsø neste søndag.

Martin Andresen

FORNØYD: Spillende manager i Vålerenga, Martin Andresen, er godt fornøyd med å ha rappet eliteseriens toppscorer fra gamleklubben.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

- Det er ingenting i veien for at Helstad kan spille mot Tromsø til helgen. I år kom faktisk seriestarten så tidlig at overgangsvinduet ikke var stengt. Dermed kan en faktisk spille første serierunde for én klubb, og andre serierunde for en annen klubb, sier informasjonssjef i Norges Fotballforbund (NFF), Roger Solheim, til nrkhordaland.no.

Koster VIF 25. mill.

Administrerende direktør i Brann, Bjørn Dahl, bekrefter overfor nrkhordaland.no at klubbene er blitt enige om en overgangssum på 25 millioner kroner for 30-åringen.

Helstad vil etter det nrkhordaland.no kjenner til bli presentert som Vålerenga-spiller på en pressekonferanse i VIFs lokaler på Valle tirsdag ettermiddag.

Spillende manager i Vålerenga, Martin Andresen, legger ikke skjul på at han mener dette er en stor dag for Oslo-klubben, som er i ferd med å bygge opp et særdeles slagkraftig mannskap.

Torstein Helstad scorer 1-0-målet mot Fredrikstad.

SCORET TRE: Thorstein Helstad scoret tre i seriepremieren mot Fredrikstad søndag.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Andresen: - Vi kan ta gull!

Fjorårets toppscorer vil trolig gå rett inn på laget, og igjen danne et giftig spisspar med sin gamle makker fra Brann, Bengt Sæternes.

- Dette vil gjøre det langt lettere for oss å ta opp kampen med Brann om seriegullet, sier Andresen.

Selv om nyheten slår ned som en bombe i Bergen i dag, kommer den ikke helt overraskende på ledelsen i Brann. Spissens kontrakt med Brann gikk ut etter 2009, men partene har i lengre tid vært i dialog om en mulig forlengelse av avtalen.

Etter det nrkhordaland.no kjenner til, var Brann og Helstad svært nær å bli enige om en avtale som knyttet spissen til Brann Stadion frem til 2012, da Vålerenga kom på banen med rekordbudet.

Vil ikke kommentere lønn

Det er ikke kjent hvor mye Helstad vil få i årslønn i Vålerenga, men ifølge Dahl var tilbudet langt over hva Brann betaler for sin best lønnete spiller, Eirik Bakke. Ifølge Dagbladet hever sogningen ca. 3,8 millioner kroner i årslønn.

Helstads lønn skal også være godt over det Martin Andresen selv hever i Vålerenga, av Dagbladet anslått til ca. 4,5 millioner kroner.

Bjørn Dahl

VIL IKKE BETALE: Administrerende direktør Bjørn Dahl mener Vålerengas bud ikke ga grunnlag for videre forhandlinger med Helstad.

Foto: Kallestad, Gorm, Scanpix / SCANPIX

Martin Andresen ville tirsdag morgen verken bekrefte eller avkrefte disse opplysningene.

- Vi i Vålerenga kommenterer aldri spillerlønninger eller overgangssummer, sier Andresen til nrkhordaland.no.

Brann: - Uaktuelt med budkrig

Direktør Bjørn Dahl beklager sterkt overgangen, men sier at Vålerengas tilbud til Helstad var av en slik art at det var uaktuelt å gå inn i videre forhandlinger med Helstad.

- Thorstein er helt klart en spiller vi har hatt stort ønske om å ha med videre, men vi har våre rammebetingelser og begrensninger i forhold til kontraktsforhandlingene, sier Dahl til nrkhordaland.no.

- Når Vålerenga velger å klaske så mye penger i bordet, har vi verken ønske eller økonomisk evne til å være med og konkurrere, selv om det er snakk om toppscoreren vår, sier Brann-direktøren.


30 år gamle Helstad scoret 22 mål i eliteserien i fjor, og noterte seg for tre fulltreffere allerede i søndagens seriepremiere mot Fredrikstad. Brann-spissen har dermed til fulle bevist at han har målteften i behold, noe Vålerenga nå håper å utnytte til fulle når hedmarkingen nå igjen får spille sammen med sin gamle spissmakker Bengt Sæternes.

- Demba kan bli toppscorer

Direktør Dahl uttrykker forståelse for at Helstad ønsker å bli gjenforent kompisene Martin Andresen og Bengt Sæternes, og beroliger samtidig Brann-fansen med at klubben skal klare seg fint uten toppscoreren.

- Vi har stor tro på Njogu Demba-Nyrén, og jeg ser ikke bort fra at han kan gi Thorstein hard kamp om toppscorertittelen i år. I tillegg har vi ringrever som Robbie Winters, Azar Karadas og Trond Fredrik Ludvigsen, så dette tar vi med forholdsvis stor ro, sier Dahl.

Dermed blir møtet med Vålerenga på Brann Stadion 16. mai om mulig enda mer følelsesladd en tidligere antatt, med Thorstein Helstad, Bengt Sæternes og Martin Andresen kledd i blått.

Hovedpersonen selv, Thorstein Helstad, har ikke besvart nrkhordaland.nos henvendelser i dag.

Hva mener du om overgangen? Vil Brann klare seg uten Helstad? Si din mening i kommentarfeltet under.

- Dette er en løsning jeg har jobbet med å få til i lang tid, og jeg er veldig glad for endelig å ha Thorstein på plass i Vålerenga, sier Andresen til nrkhordaland.no.