Savnet mann funnet i god behold

BERGEN (NRK): Den savnede 25-åringen har blitt funnet i god behold. Politi og lokal redningstjeneste har lett etter mannen siden torsdags kveld.

Sivilforsvaret i leting på Melkeplassen i Bergen

STOR AKSJON: Rundt 50 personer deltok i søket etter den savnede mannen.

Foto: Ingfrid Berge Fossåskaret / NRK

For ikke mange minutter sider fikk vi melding om at den savnede ble funnet i god behold utenfor bergensområdet, forteller operasjonssjef Arve Samsonssen.

Litt over klokken 10 meldte politiet at mannen var funnet:

Laster Twitter-innhold

25-åringen ble sist observert da han forlot boligen sin onsdag ettermiddag i 16-tiden. Onsdag 22 juli klokken 23.40 ble han meldt savnet av pårørende.

Politiet startet leteaksjon etter mannen torsdag ettermiddag.

– Han var i god behold, og blir ivaretatt av de rette instansen, sier Samsonssen.

– Det er litt tidlig å gå nærmere inn på hva som har skjedd, men det tyder på at det er noe han selv har valgt.

Ca. 40–50 personer ble satt inn i søket fredag formiddag.

Politiet fikk hjelp av mannskap fra Røde Kors, Norske Redningshunder, Norsk Folkehjelp, Sivilforsvaret og mannskapet fra Haakonsvern.

Letingen foregikk i området rundt Melkeplassen, Løvstakken og Damsgårdsfjellet i Bergen. Mannen ble funnet utenfor søkeområdet.

– Han ble funnet utenfor bergensområdet og ikke i det leteområdet vi hadde konsentrert oss om. Det var en konsekvens av etterforskningen som ble foretatt i forbindelse med savnetmeldingen, sier Samsonssen.

– Det endte heldigvis godt. Jeg vil rette en stor takk til de mannskapene som har deltatt i leteaksjonen. De har gjort en veldig god innsats, sier operasjonssjefen.