Har ingen spor etter mannen som skal ha voldtatt jente (17)

En rekke tips er sjekket ut, og overvåkningsvideoene gir ingen svar. Nå klamrer politiet seg til håpet om at Folkehelseinstituttet kan lede dem til gjerningsmannen.

Voldtekt gangsti NHH Jægerbakken

VOLDTEKTSSAK: Jenten (17) skal ha blitt voldtatt ved denne gangveien mellom Norges Handelshøgskole og Jægerbakken i Sandviken.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Ti dager har gått siden en 17 år gammel jente fortalte politiet at hun hadde blitt voldtatt utendørs ved en gangsti i Ytre Sandviken i Bergen.

En mann skal ha kommet imot jenten, brukt noe makt, og gjennomført voldtekten i gresset like ved gangveien.

Fortsatt har ikke politiet lykkes i å peke ut gjerningsmannen.

Det til tross for at de har mottatt et titalls tips, og gått gjennom overvåkningsbilder fra området.

– Vi har ikke funnet gjerningsmannen på noen av videoene vi har fått tilgang til. Vi får fortsatt inn tips som vi undersøker, men vi har ikke kommet noe nærmere en bestemt mistenkt, sier Jannicke Bremar Johannessen i vold- og sedelighetsseksjonen i bergenspolitiet.

Håper på biologiske spor

Jannicke Bremar Johannessen

Jannicke Bremar Johannessen

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Dermed kan et DNA-treff være politiets eneste mulighet til å finne gjerningsmannen. Politiet venter på svar fra Folkehelseinstituttet på prøver tatt av den 17 år gamle jenten på voldtektsmottaket.

Men fordi det gikk vel to døgn fra voldtekten skal ha skjedd i 22-tiden fredag 29. juli, til jenten anmeldte den natt til mandag 1. august, frykter Johannessen at mulighetene for å finne biologiske spor er svekket.

– Muligheten minker jo lengre tid det går fra hendelsen til man utfører undersøkelsen. Men det er ikke umulig når det er gått to døgn, sier Johannessen.

Grunnet tiden som gikk og kraftig regnvær den aktuelle helgen har politiet heller ikke funnet mulige beviser på voldtekten der den skal ha skjedd.

Jenten har forklart seg flere ganger

Jentens bistandsadvokat, Ellen Eikeseth Mjøs, sier jenten var i sjokk etter voldtekten, og derfor ikke gikk til politiet med en gang.

– Hun følte seg i sjokk over det som hadde skjedd, sier Mjøs.

Jenten har etter anmeldelsen gitt utfyllende forklaringer i flere avhør.

– Hun har forklart seg flere ganger for politiet. Hun vil fortsette å gjøre det hun kan for at saken skal oppklares og en gjerningsmann pågripes, sier Mjøs.

Håper på raske prøvesvar

Gjerningsmannen er beskrevet slik: 30-45 år, utseende fra Midtøsten, snakket gebrokkent norsk, rundt 170 cm høy, skjev fortann, iført svart bukse, svart jakke og trolig blå T-skjorte.

Johannessen sier flere personer i nærområdet til der voldtekten skal ha skjedd har kommet med tips.

– De har sett beskrivelsen, og tipser om folk med tilhørighet til området som kan passe til den. Nå jobber vi opp mot tipsene vi har fått, så har vi en del andre ting vi undersøker. Vi håper på svar fra Folkehelseinstituttet om ikke altfor lenge, sier Johannessen.