Hopp til innhold

Har Bauer-alternativ klart

Fylkesrådmannen har planen klar dersom John Bauer-skolen skulle gå konkurs.

John Bauer-gymnasets fasade
Foto: Inger Lise Uhnger / NRK

- Vi begynner selvsagt å planlegge forsiktig hvordan vi skal forholde oss til at det kanskje kommer mange nye elever inn i det offentlige systemet, sier fylkesrådmann i Hordaland Paul M. Nilsen.

Ønsker ro

Både Utdanningsdirektoratet og Fylkesmannen har uttrykt uro for om skolen i Bergen greier å tilbakebetale de 3,3 millioner kronene som de har fått pålegg om av direktoratet.

Paul M. Nilsen

Fylkesrådmann Paul M. Nilsen.

- Hensynet vårt går til elevene. Hvis det blir aktuelt å gi dem et tilbud, så må det passe best mulig i forhold til deres studieønsker, sier Nilsen.

Rektor Guri Auran sier hun forholder seg til at skolen skal drives videre neste år.

- De tilsette ønsker nå ro rundt skolen. Tilbakebetalingskravet tror jeg vi finner en ordning på, sier Auran.

Kan overta hele skolen

Nilsen vil ikke si hvilke løsninger som kan være aktuelle, men et alternativ skal være å overta hele driften av skolen, med elever, ansatte og leieavtaler.

- Det er litt tidlig å si noe om dette ennå, men elevene bør helst merke minst mulig til hvem som eier skolen, sier han.

- Kan det ikke virke litt drastisk at fylkeskommunen går inn og ser på alternative løsninger for en skole som er godkjent?

- Jo, det kan man si, men vi har heller ikke startet noen saksbehandling på dette ennå. Men vi er straks i starten på et skoleår, og viss det skulle oppstå en situasjon hvor vi må overta, så må vi ha tenkt gjennom på forhånd hvordan vi skal håndtere situasjonen, sier han.