Hopp til innhold

Han måtte gi seg før han nådde toppen

800 steintrapper og 300 meter stigning. I dag var det helse- og omsorgsminister Bent Høie sin tur til å forsøke seg på Stoltzekleiven i Bergen. Toppen nådde han imidlertid ikke.

Helseministeren gikk opp Stoltzekleiven i Bergen.

OPP STOLTZEN: Helse- og omsorgsminister Bent Høie på vei mot Sandvikspilen. Toppen nådde han ikke denne gangen, men han lover å komme tilbake.

Sånn er det med en heftig arbeidsdag med korte frister. Dermed gikk helse- og omsorgsministeren også glipp av den storslåtte utsikten over Bergen og Byfjorden fra Sandvikspilen. Premien til alle dem som klarer å kjempe seg opp til toppen av Stoltzekleiven.

Skal telles

Og dem er det mange av. Til nå har det ikke blitt registret tall på alle dem som går opp til toppen. Det blir det en endring på nå. Bergen kommune har nemlig startet å telle dem som tar seg opp og ned Stoltzekleiven, ved hjelp av en sensor som teller passeringer ved å registrere varmeutstråling.

(Saken fortsetter under bildet)

Stoltzekleiven

FANTASTISK UTSIKT: Dette er premien til dem som tar turen opp Stoltzekleiven.

Foto: Bergen Turlag

Målingene så langt tyder på at det i løpet av et år kan dreise seg om rundt en halv million mennesker.

I februar gikk mellom 800 og 1000 mennesker opp og ned den bratte turløypen hver dag. Best besøk var det tirsdag 11. februar. Da var det 724 personer som gikk opp, mens 226 også tok turen ned igjen. Til sammen 950 personer.

Ut av tallene er det også mulig å lese at de fleste finner andre veier å ta seg ned igjen. Kun et fåtall går ned samme veien som de kom opp. Sikkert til glede for dem som ønsker å sette personlige rekorder når de tar seg opp Stoltzen.

Fin tur

Rekord var ikke målet for helseministeren. Han setter likevel pris på det nye systemet som teller dem som går turløypen.

– Dette er noe som også andre kommuner i landet kan lære av, sier Bent Høie. Han oppfordrer dem til å investere i lignende anlegg som det Bergen har gjort.

Motbakker er han vant til, og ikke bare ute i naturen.

– Ja, det er jo noen ganger også motbakker i politikken, men de er ikke så sunne som denne.

Nyttig informasjon

Med seg på turen i dag hadde Bent Høie helse- og sosialbyråd i Bergen, Inge Ulstein. Byråden er godt fornøyd med tallet på folk som tar seg opp og ned Stoltzekleiven.

(Saken fortsetter under bildet)

Dag Inge Ulstein

IMPONERT: Helse- og sosialbyråd Dag Inge Ulstein er fornøyd med tallet på folk som tar seg opp Stoltzekleiven.

Foto: Jørgen Eide / NRK

– Med rundt 900 en dag i februar kan man jo bare tenke seg hvor mange det kan bli i høysesongen, sier Ulstein.

– Dette er også nyttig informasjon for Bergen kommune. Vi kan se når på døgnet folk går. Det er viktig å ta med seg når vi skal utføre vedlikehold.

Tidsnød gjorde at politikerfølget ikke nådde toppen av Stoltzekleieven i dag. Helse- og omsorgsminister Bent Høie lover imidlertid å komme tilbake. Da skal han helt til topps!