– Her føler barna tilhørighet og at de blir sett på som verdifulle

Vincent (39) fra Kenya har et mål med jobben sin: At alle barn på Løvstakksiden i Bergen har noe meningsfylt å fylle tiden sin med.

Mrimba breaking

Bli kjent med Vincent, barna og ungdommene på kultursenteret på Ny-Krohnborg skole i Bergen.

Kultursenteret på Ny-Krohnborg skole er fullt av liv. Det gir håp i en bydel som har slitt med store sosiale utfordringer, og for Vincent Oduor Mrimba (39).

Han er ansvarlig for aktivitetene ved senteret. Musikk, dans og idrett står sentralt for barna og ungdommene som oppsøker senteret. For mange av dem er det blitt som et andre hjem.

Her er det stor toleranse og respekt. Her føler barna tilhørighet, og at de blir sett på som verdifulle.

Vincent Oduor Mrimba (39)

Lyspunkt

Det var kjærligheten som førte Mrimba fra millionbyen Nairobi i Kenya til regntunge Bergen.

Nå er han blitt et lyspunkt i tilværelsen for barna på Løvstakksiden, et område som år etter år innehar bunnplassen i kommunens levekårsundersøkelser.

– Det er utrolig mange innvandrerbarn som bor her. Det er mye slitasje. Dårlige veier. Men jeg ser en veldig god fremtid, sier Vincent.

Nylig startet han opp ti nye kurs for barna på kultursenteret.

– Det har aldri vært så mange tilbud her som i andre bydeler i Bergen. Når barna her får dette tilbudet, kan de skryte av at «vi har det dere har», sier Vincent.

Venn

39-åringen er langt mer enn en aktivitetsleder. For mange av barna er han både en venn og en farsfigur.

– Jeg er en de kan snakke med om alt, en som passer på at de ikke gjør noe galt. Drivkraften som gjør at jeg går på jobb hver dag, er at jeg vet at jeg gjør en liten forandring for barna.

Møt Vincent, barna og ungdommene i videoen øverst.