Hærverk kan gi rekord

All oppmerksomheten Pepperkakebyen har fått kan føre til at mange besøker den. I tillegg ber Pepperkakeby-generalen folk om å roe gemyttene.

Pepperkakebyen
Foto: Emil Reiertsen / NRK

PR-rådgiver Fredrik Hannestad mener oppmerksomheten kan føre til publikumsrekord når Pepperkakebyen åpner neste uke.

– Vi ser en helt klar sammenheng mellom oppmerksomhet og besøk. Så jeg tror det kommer til å gå mot en publikumsrekord i år, sier Fredrik Hannestad i Nor PR i Bergen.

LES OGSÅ: Tilsto hærverket mot Pepperkakebyen

Ødeleggelsene førte til at medier over hele verden satte fokus på det som hadde skjedd i Bergen.

LES OGSÅ: Pepperkakebyen verden rundt

All PR er god PR?

– Følelsene rundt dette er det som mobiliserer folk. Det er spesielt fordi det rammer barn og det er en tradisjon i Bergen, sier han.

Men er all PR god PR?

– Ofte så kan det se sånn ut, og i denne saken så vil vi se at det kommer til å øke besøkstallet, sier han.

Daglig leder i Bergen Sentrum Steinar Kristoffersen innrømmer at det som har skjedd ikke bare har vært negativt.

– Det som så veldig tragisk ut søndag har snudd seg til å bli noe positivt. Dette har jo ført til at flere har blitt oppmerksom på byen, sier han.

I fjor hadde Pepperkakebyen rundt 120.000 besøkende.

LES OGSÅ: På vei til pepperkakebyen

- Ikke hets pepperkakeknuseren

– Dere må roe dere ned

Etter at hærverket skjedde natt til søndag har det vært et stort engasjement for å lage nye byggverk slik at det kan bli en utstilling også i år.

Det har også ført til at folk har uttalt seg om hva som bør skje med personen som gjorde dette. Derfor ber Kristoffersen nå folk om å roe seg ned. Han har skrevet et brev som takker folk for engasjementet, men som advarer folk mot å gå for langt i å dømme.

«Inntil videre oppfordrer vi alle som i full offentlighet latterliggjør seg selv ved å rope på gapestokk og lignende om å roe seg kraftig ned. Glem heller ikke at det er mange andre saker for barn og unge som det er enda viktigere å engasjere seg i enn i Pepperkakebyen.

Det vi trenger nå, er noen av de mange positive egenskaper som vi ønsker at alle bergensere og vestlendinger alle andre skal bli forbundet med: hjertelighet, raushet og evnen til å tilgi hvis og når det er på sin plass».

LES HELE BREVET HER: Brev fra Bergen Sentrum AS