Sønnen hennes ble forsøkt lokket inn i bil

Malin er bekymret etter at den åtte år gamle sønnen hennes ble forfulgt av en mann i en bil og forsøkt plukket opp. – Han kom hjem og var fra seg, sier moren.

Klokken var kvart over sju da sønnen kom hjem helt hysterisk og fortalte at en mann hadde forsøkt å få ham inn i en bil.

Etter at han hadde roet seg fortalte han at mannen hadde tilbudt seg å kjøre han hjem. Sykkelen hadde han sagt at han kunne ta med bakpå lasteplanet på pickupen han kjørte. Da skal sønnen ha sagt til mannen at han ikke fikk lov til å sitte på.

– Likevel kom mannen tilbake to ganger til med det samme tilbudet. Etter det skyndte gutten min seg hjem, men mannen skal ha fulgt etter han et stykke på veien, forteller moren.

Skaper frykt

Dette er den siste av en lang rekke «lokkemann»-saker i området rundt Bergen denne høsten.

– Jeg ble jo overrasket da sønnen min kom hjem og fortalte denne historien. Jeg har jo hørt om lignende historier i Bergensområdet den siste tiden, men du tenker jo ikke at det skal skje med din familie. Samtidig blir man jo veldig redd. Skrekken er jo at man en dag ikke finner barnet sitt igjen, sier Malin.

Sist uke fikk hun og de andre foreldrene varsel fra Nygårdslien skole om faren for lokkemenn.

Samtidig ble de oppfordret til å snakke med barna om faren og be dem være forsiktig hvis fremmede tar kontakt med dem.

Grønn pickup med lasteplan

Gutten var ute for å sykle i Lyngbøveien da mannen kontaktet ham tirsdag kveld.

Mannen skal ha vært rundt 30 år gammel og lys i huden.

Bilen mannen kjørte skal være en pickup med lasteplan, som gutten har forklart skal være grønn. Den skal også ha grønne skilter og det skal dessuten være litt reklametekst på begge dørene.

Politiet letter etter mannen og bilen

Politiet vet foreløpig ikke om hendelsen kan settes i sammenheng med flere andre lignende episoder i nabokommuner rundt Bergen den siste tiden.

– Flere patruljer er fortsatt på utkikk etter mannen og bilen, sier politiførstebetjent Jannike Bremer Johannesen i vold og sedelighetsseksjonen ved Hordaland politidistrikt.

– Foreløpig har vi ingen grunn til å tro at denne saken har sammenheng med andre lignende saker fra Bergensområdet den siste tiden. Men dette undersøker vi nå nærmere, sier hun.