Gutt (6) døde i trafikkulykke i Vaksdal

Førsteklassing ble overkjørt av vogntog etter å ha vært på aketur med to andre gutter etter juleavslutning.

Akeulykke i Vaksdal

GUTT PÅKJØRT: Ulykken skjedde i forbindelse med en juleavslutning i en aktivitetspark like ved Vaksdal skule. Politiet og ulykkeskommisjonen fra Statens vegvesen undersøker ulykkesstedet.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Politiet fikk klokken 18.24 mandag kveld melding om det som skulle være en akeulykke i Vaksdal. Innsatsleder på stedet, Casper Kaland, fortalte til NRK at en seks år gammel gutt ble overkjørt av et vogntog.

Alle nødetater og luftambulanse rykket ut. Gutten fikk førstehjelp på stedet, men livet sto ikke til å redde.

Klokken 19.13 meldte politiet at gutten var omkommet.

– Skled i trapp

– Foreldrene er på stedet. Dette er en forferdelig og tragisk situasjon, sier politiets operasjonsleder Frode Kolltveit.

Casper Kaland

INNSATSLEDER: Casper Kaland.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Tirsdag morgen presiserer politiet at ulykken ikke var en akeulykke, som først antatt.

– Mest sannsynlig har ulykken skjedd ved at gutten har sklidd i en trapp og deretter kommet ut i veibanen og under lastebilen, sier operasjonsleder Terje Magnussen.

Skjedde etter juleavslutning

Statens vegvesens ulykkeskommisjon ankom stedet like før klokken 21. Vaksdal kommune ble også raskt varslet.

– Lederen i kommunens kriseteam er på vei til stedet og vil tilby støtte til de pårørende, sa ordfører Eirik Haga til NRK ved 19.30-tiden.

Ulykken skjedde etter en utendørs juleavslutning i en aktivitetspark som ligger mellom barneskolen i bygden og Vaksdal Mølle.

– Det har vært en avslutning for førsteklassinger i en lekepark. Det er en forferdelig tragedie. Vaksdal-bygden er et lite samfunn, og dette er noe som berører oss alle, sier Haga.

Eirik Haga

ORDFØRER: Eirik Haga.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Politiet: – Sjåføren kan ikke klandres

Gutten hadde vært på aketur sammen med to andre gutter på en gangvei da ulykken skjedde. Seksåringen kom ut i bilveien som går forbi til Vaksdal Mølle, der vogntoget kom fra.

Ifølge politiet kan vogntogsjåføren ikke klandres for ulykken.

– Gangveien kommer ganske brått på, og det foreligger ikke mistanke om noe straffbart opp mot sjåføren av lastebilen, sier innsatsleder Casper Kaland.

Sjåføren blir ivaretatt av helsepersonell. Sjåførens arbeidsgiver, Felleskjøpet, sendte også representanter til ulykkesstedet.

– Dette er en forferdelig ulykke. Tankene våre går nå til alle dem om er berørt. Vi skal selvsagt gjøre alt vi kan for dem, så må vi komme tilbake til det nøyaktige hendelsesforløpet, sier informasjonsdirektør Gro Tvedt Anderssen til BT.

Rektor Monika Antun ved Vaksdal skule sier til avisen at hele lokalsamfunnet er sterkt berørt av ulykken.

– Dette er et sjokk for hele bygden. Alle kjenner alle. Det er fryktelig, sier hun.

Akeulykke Vaksdal

STENGT: Politiet har stengt den lokale veien mens det gjøres undersøkelser på ulykkesstedet.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Førsteklassing døde

I en orientering til media klokken 20.45 mandag kveld, skriver ordfører Eirik Haga at det var en førsteklassing som omkom i ulykken.

– Førsteklassen hadde avslutning i den nyetablerte Parken på Vaksdal. Det var etter denne avslutningen den fatale ulykken skjedde, skriver Haga.

Tre-fire personer fra kriseteamet er tilgjengelige i Røde Kors-huset i Vaksdal.

Skolen vil jobbe med et opplegg mot morgendagen, og driver i kveld varsling til andre elever. Haga opplyser at PPT vil være til stede på skolen tirsdag, som støtte for elever og lærere.

Laster kart, vennligst vent...

ULYKKE: Ulykken skjedde i forbindelse med en juleavslutning i en aktivitetspark like ved Vaksdal Mølle.