Hopp til innhold

Barnehageansatt skal ha tilstått overgrep mot flere barn

Mannen som er siktet for å ha voldtatt en fire år gammel gutt i en barnehage i Bergen, skal i politiavhør ha tilstått overgrep mot flere barn. Politiadvokat Eli Valheim ber om hjelp fra Kripos.

Eli Valheim

KRIPOS BISTÅR: Politiadvokat Eli Valheim sier saken er så omfattende at de trenger bistand fra Kripos.

Foto: Mariann Reikerås / NRK

Mannen i 30-årene skal ha navngitt barna i avhør i helgen, ifølge TV 2. Også NRK får opplyst at det dreier seg om flere barn.

Politiet har i løpet av helgen kontaktet foreldrene til de aktuelle barna, og informert om det som har kommet fram i avhørene, ifølge TV 2. BT melder at politiet har informert flere foreldre om at de ønsker å avhøre barna deres.

Den anmeldte voldtekten av den fire år gamle gutten i en barnehage i Bergen skal ha skjedd i forrige uke, etter at fireåringen fortalte foreldrene om hva som hadde skjedd. Mannen mannen ble pågrepet før helgen, skriver BA.

Bergen kommune bekreftet etterforskningen i en pressemelding mandag ettermiddag.

Mannen ble mandag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Saken gikk for lukkede dører.

Holdt informasjonsmøte

Mandag kveld holdt kommunen informasjonsmøte for foreldrene ved den berørte barnehagen. Både politiet og styreren i barnehagen var til stede.

Mange foreldre møtte frem, og flere gråt og holdt rundt hverandre på vei ut av møtet.

– Det har vært et veldig sterkt møte, alle er preget av nyheten som har kommet. Den store frykten er at deres egne barn er påvirket, sier kommunaldirektør Robert Rastad.

Også de ansatte tar nyheten svært tungt.

– De jeg har snakket med sier dette kom som en stor overraskelse. Det er en forferdelig trist sak, sier Rastad.

ROBERT RASTAD

– TRIST: Kommunaldirektør i Bergen, Robert Rastad, informerte sammen med politiet i kveld de foresatte i den berørte barnehagen. – Det er en forferdelig trist sak, sier Rastad.

Foto: MARIANN REIKERÅS / NRK

Jobbet i flere barnehager

Den siktede skal i flere år ha vært tilknyttet flere barnehager i bergensområdet.

– Alle har hatt et godt forhold til ham, sier FAU-lederen i barnehagen han jobbet i nå, til BT.

Da mannen ble pågrepet, skal han ifølge avisen ha uttalt «jeg kommer neppe tilbake her».

Ber om hjelp fra Kripos

I en razzia hos mannen skal bergenspolitiet ha funnet overgrepsbilder av barn på en datamaskin. De har nå bedt om teknisk og taktisk bistand fra Kripos.

– Vi ser at saken blir så omfattende at vi trenger hjelp, sier politiadvokat Eli Valheim til NRK.

– Saken er i en innledende fase, men den siktede er nå fengslet i fire uker med to uker i fullstendig isolasjon. Vi tar sikte på å holde han i varetekt fram til rettssaken, sier Valheim.

Godtar fengslingen

Forsvarer Beate Hamre sier klienten har godtatt begjæringen om varetektsfengsling, men det er foreløpig ikkje kjent hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

Kommunen jobber videre for å støtte dem som er berørt.

– Vi gjør det vi kan for at barna i barnehagen skal ha det så bra som mulig framover, og vi vil ivareta ansatte og foreldre på best mulig måte, sier Rastad.