- Bestemte meg for en uke siden

Møtet med Brann-trener Steinar Nilsen sist torsdag avgjorde alt for 25-år gamle Diego Guastavino.

Diego Guastavino og Steinar Nilsen

GLEDELIG GJENSYN: Diego Guastavino ble sjarmert av Steinar Nilsens italiensk da han besøkte Brann i forrige uke. Gjensynet i dag var tydelig hjertelig.

Foto: Anders Ekanger / NRK

På møtet for en uke siden forklarte Steinar Nilsen - på italiensk - hvordan han hadde tenkt å bruke og utvikle Guastavino videre.

- Da ble jeg hundre prosent sikker på at det var til denne klubben jeg ville gå, sier Guastavino, like etter å ha tredd på seg sin nye trøye. Med nummer 15 på ryggen.

Diego Guastavino og Steinar Nilsen

KONTRAKT UT 2012: Steinar Nilsen og Brann har sikret seg Guastavinos tjenester frem i tre og et halvt år fremover.

Foto: Anders Ekanger / NRK

- Jeg skal gi alt for denne drakten!

ALT OM OVERGANGSFARSEN: Truer Gustavino med 2. laget |
Guastavino i samtaler med Brann | Brann og Lyn er enige om overgang | Guastavino blir i Lyn | Guastavino er sykmeldt | Ingen vet hvor Guastavino ender opp | Guastavino nærmest klar for Brann | Endelig klar for Brann | Steinar Nilsens italiensk hadde full effekt på 25-åringen.

- Valget ble lett

Guastavino snakker italiensk og spansk, og forstår engelsk. Steinar Nilsens italiensk hadde full effekt på 25-åringen. Spillerens rådgiver, Terje Liverød, mener Brann imponerte med sin analyse av uruguayaneren.

- Det var helt avgjørende at Brann viste at de har en klar plan for spilleren. De hadde gjort en veldig grundig analyse av ham og ville ha ham. Ikke minst kjenner de til svakhetene til spilleren, og det var viktig. Dette handler jo om kariiereplanlegging, og da er det veldig viktig at han kommer til en klubb som er villig til og innstilt på å jobbe med spillerne. Skal han komme videre, må han jo først og fremst jobbe med svakhetene. Kombinert med en klubb med en flott bane, kjempepublikum og en fin by, ble valget lett, sier Liverød.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Terje Liverød og Roald Bruun-Hanssen

ENIGE I HELGEN: Guastavinos agent, Terje Liverød, og sportslig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, i munter passiar på Nymark mens hovedpersonen selv gjorde unna sin første Brann-trening.

Foto: Anders Ekanger / NRK

Kan spille lørdag

Steinar Nilsen sier til NRK Hordaland at Guastavino har vært på blokken hans siden han tok over hovedansvaret i Brann. Sportssjef Roald Bruun-Hanssen sammenligner Guastavino med Huseklepp.

- Guastavino er en type spiller som skaper ubalanse hos motstanderne, som er i stand til å score selv eller spille andre igjennom. Det er ferdigheter vi har i Erik Huseklepp, men som vi trenger mer av det i laget, sier han.

Sportssjefen jobber nå med papirene som kan gjøre 25-åringen spilleklar til lørdagens kvartfinale i cupen mot Odd.