Hopp til innhold

Grande om sykkelunderskuddet: – Svært uheldig og alvorlig

Kulturminister Trine Skei Grande (V) ser alvorlig på at fjorårets sykkel-VM i Bergen går mot blodrøde tall. Hun understreker at arrangøren bærer ansvaret.

Kulturminister Trine Skei Grande

ÅPENHET: Kulturminister Trine Skei Grande forventer full åpenhet i idretten.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sykkelfesten i september ble en stor publikumshit, men i regnskapet ligger arrangøren an til å gå på et gedigent underskudd.

Torsdag kommenterte Grande situasjonen da hun svarte på et skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant Kjersti Toppe (Sp).

Den ferske kulturministeren ble spurt om hva hun mener om gjeldsproblemene etter sykkel-VM, og om det er nødvendig med en gransking av Bergen 2017 (arrangørselskapet).

«Sykkel-VM i Bergen var en stor folkefest, og mesterskapet ble en sportslig suksess. Det er likevel svært uheldig og alvorlig når mesterskapet nå ligger an til å ende med et stort underskudd. Dette medfører usikkerhet og potensielt store tap for mange som har bidratt til folkefesten», skriver Grande.

Videre sier hun seg enig med Toppe i at «den økonomisk situasjonen angår det offentlige Norge». Grande poengterer samtidig at tilskudd til et arrangement alltid vil ha en viss risiko ved seg.

«Det er imidlertid arrangøren som bærer ansvaret og den største risikoen for arrangementet, og det er arrangøren som har ansvaret for å skalere arrangementet og ha kontroll på at kostnadene ikke overstiger inntektene», skriver hun i svaret til Toppe.

Grande opplyser også at Kulturdepartementet nylig hadde et møte med Bergen 2017 for å bli orientert om situasjonen. Siden det ikke er avklart hvor stort underskuddet blir, vil Grande avvente med «å ta stilling til behovet for en gransking».

Kulturministeren lover videre at hun skal følge saken tett og «vurdere behovet for flere møter med selskapet for å bli holdt orientert om situasjonen».