Hopp til innhold

Gjerningsmann fortsatt på frifot etter kioskran

Politiet har gått gjennom overvåkningsbilder, men ikke klart å identifisere pistolmannen som truet til seg penger fra Deli de Luca-kiosken i Bergen i går.

Ran Deli de Luca

JAKTET RANSMANN: Store politistyrker lette etter raneren i Bergen sentrum mandag. Jakten har så langt vært resultatløs.

Foto: Arne Ellingsen

Deli de Luca-kiosken i Torggaten i Bergen ble mandag formiddag utsatt for ran.

LES MER: Politiet jakter pistolmann etter kioskran

Gjerningsmannen truet til seg penger fra en ansatt med det politiet betegnet som en pistollignende gjenstand.

– Han dro opp en pistol. Om den er ekte eller et leketøy, kan vi ikke slå fast, sa politiets operasjonsleder Lars Geitle.

Et vitne NRK snakket med, sier han så raneren løpe i retning av Torgallmenningen etter ranet. En rekke politipatruljer rykket ut for å lete etter ransmannen, men jakten er tirsdag formiddag fortsatt resultatløs.

– Ingen er pågrepet, sier Jannike Johannessen, politiførstebetjent ved volds- og sedelighetsavsnittet i Hordaland politidistrikt.

Fikk med seg et mindre beløp

Hun forteller at politiet har gått gjennom overvåkningsbilder fra kiosken, men at gjerningsmannen foreløpig ikke er identifisert.

Politiet har fått oversikt over hvor mye penger raneren fikk med seg, men vil ikke gå ut med det nøyaktige beløpet.

– Vi pleier ikke gå ut med det, og jeg kan ikke si om det var hele eller deler av kassabeholdningen. Men det var et mindre beløp, sier Johannessen.

Grovt ran?

Raneren hadde norsk utseende, var rundt 180 cm høy, tynn, hadde mørkt skjegg, og var ikledd en rød hettegenser med stor hvit skrift. Mannen hadde også en mørk caps på seg under ranet.

Det er ikke bestemt om det er tyveri- og brannavsnittet eller volds- og sedelighetsavsnittet som skal stå for den videre etterforskningen, fordi politiet ikke har besluttet om saken skal etterforskes som grovt ran.

Ved bruk av grovt ran-paragrafen skal det ifølge straffeloven legges særlig vekt på om det er brukt grov vold, truet med skytevåpen eller annet særlig farlig redskap, om ranet er nøye planlagt, foretatt overfor forsvarsløs person eller gjelder en betydelig verdi.

BAKGRUNN: Politiet jakter pistolmann etter kioskran