Gir sin støtte til utskjelte Barmen

Han er blitt kalt Brann-fansens «hakkekylling» og flere har antydet at han får mye spilletid fordi faren er styreleder i Brann. Men Kristoffer Barmen får full støtte fra spisskollega og konkurrent Jakob Orlov.

Kristoffer Barmen

TØFF SESONG: Kristoffer Barmen har slitt i spissposisjonen denne sesongen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Jakob Orlov

STØTTER SPISSKONKURRENTEN: Brann-spiss Jakob Orlov mener konkurrenten Kristoffer Barmen fortjener å spille. Her feirer Orlov selv etter å ha scoret mot Aalesund, tidligere i sesongen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Kristoffer er en god spiller. Han har gjort mye bra for laget og har fortsatt å gjøre det godt på treninger. Så han fortjener å spille.

Ordene tilhører Brann-spiss Jakob Orlov. Han gir sin fulle støtte til sin lagkamerat og konkurrent, Kristoffer Barmen, som har fåt hard medfart i bergenspressen den siste tiden.

Det har vært hevdet at deler av spillergruppen er kritisk til all spilletiden Barmen har fått denne sesongen og at flere av spillerne mener at hans far, styreleder i klubben, Rolf Barmen, skal ha hatt påvirkning på hvor mye sønnen spiller. Jakov Orlov avvfeier at det er tilfellet.

– Jeg kjenner ikke til dette. Og jeg føler ikke med på alt som skrives, sier han til NRK.

– En spillergruppe med sterkt samhold

Brann etter kampen mot Strømsgodset

PÅ NEDRYKKSPLASS: Barmen og Brann må heve seg hvis de skal fornye kontrakten i eliteserien.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

Hovedpersonen selv virker lut lei av både kritikken og spekulasjonene om at han får mye spilletid fordi faren er styreleder i klubben. Han ville ikke snakke med NRK på Branns trening i går.

Brann-trener Rikard Norling mener at påstandene om spliden i Brann-troppen er betydelig overdrevet.

– Det påstås en hel del og vil man som journalist få fram visse svar så kan man nok få det enten det stemmer eller ikke. Jeg opplever en spillergruppe som har et sterkt samhold og som støtter hverandre.

– Starter Barmen mot Strømsgodset i kveld?

– Jeg pleier ikke å avsløre sånt. Men han ligger godt an, svarer svensken.

Må krige i Drammen

Rikard Norling

STØTTER BARMEN: Barmen har nyt stor tillit under Rikard Norling.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Hvis Brann skal ha en sjanse mot Strømsgodset i kveldens kamp må de levere en ganske annen forestilling enn den de serverte i forrige hjemmekamp.

– Vi var irritert på oss selv etter Molde-kampen. Vi fikk det ikke til slik man må få det til mot et såpass bra lag som Molde. Men så er det jo slik, og det er det som er så vakkert med fotball, man glemmer det også er man klar for en ny kamp, sier Norling.

– Strømsgodset er et godt lag, hvordan skal dere slå dem?

– Vi viser den største respekt for deres kunnskap og kvalitet. Samtidig så er vi bevisste om at vi er bra individuelt og kollektivt også. Vi er på rett vei styrkemessig. Så jeg håper at vi skal kunne gi dem en god kamp.

Karadas fortsatt ute

Stopperbauta Azar Karadas blir ikke klar til kveldens kamp. Han sliter fortsatt med en skade.

– Azar er fortsatt i rehabiliteringstrening. Han trener ikke med laget og blir ikke klar til møte med Godset, sier Norling.

– Når kan han være tilbake?

– Jeg håper han kan være klar til neste hjemmekamp mot Sandnes-Ulf om en uke.

En som er skadefri derimot er Vadim Demidov. Norling mener imidlertid at han ikke er klar til kamp ennå.

– Jeg har forsøkt å trykke på litt forskjellige knapper men jeg har ikke lykkes med å finne den rette knappen for at han skal komme helt i gang. Han i full trening, men jeg mener at han ikke er kampklar ennå, sier Brann-sjefen.