Garasjespøk har tatt helt av

Bedehuset fikk ny utsmykning. Nå tar naboens skrift på garasjeveggen av i sosiale medier.

Humor på Veland

FLERE SOM LEVER: Richard Sollis stunt på garasjeveggen (nede til v.) går landet rundt. Selv var han opptatt av at skriften ikke skulle støte noen. – Det startet med at naboen tok et bilde og la det ut på Facebook. Det fikk mange «liker» og spredde seg fort.

Foto: Anders Helgesen Veland

– Jeg trodde det var en spøk da jeg fikk telefon om at jeg var etterlyst på radioen. Og siden den gang har det bare tatt av, forteller Richard Solli til NRK.

Hjemme på Veland i Lindås nord for Bergen har garasjen hans blitt en attraksjon. Han merker godt at biler stopper opp på hovedvegen like bortenfor. Busser sakker ned farten når de kjører forbi, skriver lokalavisen Strilen.

– Ja, jeg har reagert noen ganger. Folk stopper for å ta bilde, så det er litt ekstra styr med det, ja. Men jeg tar det positivt, forteller Solli.

Garasjen

BERØMT GARASJE: «Jeg lever også», er beskjeden fra naboen.

Foto: Anders Helgesen Veland

LES OGSÅ: – Leit å måtte avslå de pårørendes ønsker

Ville ikke støte noen

Etter at nabohuset hans, bedehuset i bygda, ble pusset opp på dugnad, skapte skriften på bedehusveggen diskusjon i lokalmiljøet.

– Reaksjonene fra folk var at det ble litt voldsomt med masse skrift på veggen og spotter som lyste opp. Det endte med at jeg gikk i garasjen for å lage meg et skilt jeg også, sier han.

Det var viktig å finne et skilt som ikke skulle støte noen, og gjerne være humoristisk. «Doffen har daua» var litt over kanten.

Richard Solli, bedehusnabo

Etter nøye avveiing, og etter å ha forkastet forslaget «Doffen har daua», endte han opp med «Jeg lever også». Skåret ut i kryssfiner, lakkert med sort farge.

– Det var viktig å finne et skilt som ikke skulle støte noen, og gjerne være humoristisk. «Doffen har daua» var litt over kanten, smiler mannen, som nå høster likes så det synger på Facebook.

– Vurderer Facebook-comeback

Både radioprogrammet Are og Odin på P1 og programmet Verdens rikeste land på P3 har lagt ut bilde av garasjen og bedehuset på sine Facebook-sider. Derfra deles bildet videre til tusenvis av seere.

– Jeg har fått meg en ny hobby nå, og den er å se hvor mange likes jeg finner. Men det er litt tungvint i og med at jeg ikke er på Facebook selv. Jeg har vært der, men sluttet, sier Richard, som vurderer sterkt om han skal gjøre comeback i nettsamfunnet. For øyeblikket må han følge med via kona sin profil.

– Det er så mange positive og artige kommentarer, og folk snakker om dette overalt. Jeg får telefoner fra hele Norge, forteller Richard Solli.