Hopp til innhold

Fyrtårnprisen til Dag Lindebjerg

Programskaper Dag Lindebjerg, NRK Hordaland mottok i helgen Fyrtårnprisen for sin innsats for å profilere kystkulturen i Norge.

Dag Lindebjerg og Lisbeth Berg-Hansen

Ministeren selv, Lisbeth Berg-Hansen, overrakte Fyrtårnprisen til Dag Lindebjerg.

Foto: Fiskeri- og kystdepartementet

Prisen ble delt ut under feiringen av Kystens dag i Oslo.

Det er fiskeri- og kystdepartementet som står bak Fyrtårnprisen, og det var ministeren selv, Lisbeth Berg-Hansen, som overrakte prisen.

Dag Lindebjerg, som er ansatt i NRK Hordaland, er blant annet kjent fra radioprogrammet «Maritimen», og en rekke TV-program og programserier fra kyst-Norge.

Den siste serien så langt var «Den leiken den ville han sjå», en serie som viser fiskerier i Norge – fra sildefiske og hvalfangst til fritidsfiske.

Dag Lindebjerg

Dag Lindebjerg skal også tildeles Kongens fortjenestemedalje i sølv.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

I april i år ble det kjent at Dag Lindebjerg også vil bli tildelt Kongens fortjeneste- medalje i sølv for sin innsats som journalist som i utallige tv-programmer og -serier har vist fram liv og næring på norskekysten.

Fyrtårnprisen går hvert år til noen som har utmerket seg ut over det vanlige gjennom sitt arbeid eller interesseområde, og som på denne måten har markedsført fiskeri- og kystnasjonen Norge på en positiv måte.

I år ble den delt ut for sjuende gang. Tidligere vinnere er Ingrid Espelid Hovig, gründer Steinar Olaisen, WWF Norge, Kystaksjonen for tsunamiofrene, Forbundet Kysten og Kystvakten.