Funn av død person i Sverige - norsk kvinne savnet i samme område

Svensk politi har gjort funn av en død person utenfor Landskrona ved Skåne i Sverige. 43 år gamle Eirin Mikkelsen fra Bergen har vært savnet i området siden julaften i fjor.

Kropp uppspolad utanför landskrona

LIKFUNN: Svensk politi gjorde lørdag funn av det som skal være en død person i sjøen ved Lundåkrabukten utenfor Landskrona i Skåne i Sverige.

Foto: Andre Tajti / Topnews.se

Levningene er nå sendt til Rettsmedisinalverket for å bli identifisert.

– Resultatet vil tidlig foreligge i begynnelsen av neste uke, opplyser politiet pressetalsperson Patric Fors til VG.

Ifølge Dagbladet bekrefter politiet i Skåne funn av det som skal være en død person i Lundåkrabukten utenfor Landskona like etter klokken 12 i dag.

De kan foreløpig ikke si om likfunnet kan kobles til den savnede Eirin Mikkelsen fra Bergen, som forsvant ved havneområdet i Landskrona sent på julaften i fjor. Politiet mistenkte da at kvinnen var blitt bortført.

Dagbladet melder at det er gjort funn av det som kan være menneskelige levninger. Politiet gjør nå tekniske undersøkelser på stedet, som vil pågå utover dagen.

Forsvant på julaften

Den savnede kvinnen ble sist observert ved 23-tiden julaften. Hun hadde da feiret jul sammen med sin kjæreste, som er bosatt i Landskona. Kvinnen ble meldt savnet 1. juledag.

Kjæresten og sønnene til Mikkelsen deltok selv i omfattende søk i romjulen, men dette gav ikke resultat.

– Jeg har kontaktet en svensk advokat som vil bistå i dialogen med svensk politi, opplyser advokat Jon Anders Hasle til NRK. Han representerer den savnede kvinnens to sønner.

død person funnet i Sverige

Vil reise til Sverige

Hasle sier at verken han eller sønnene så langt har fått noen opplysninger fra politiet som bekrefter at det er den savnede kvinnen som er funnet.

– Sønnene har vært forberedt på at moren kan være død, men foreløpig vil vi avvente til ting er litt klarere. Det er for tidlig å konkludere med noe ut fra opplysninger i mediene, sier Hasle.

Den eldste av kvinnens to sønner, Atiliano Mikkelsen, bekrefter til NRK at han og broren vil dra til Landskrona for å bidra til identifiseringen av den døde personen så snart som mulig.

– Vi fikk svar fra politiet rundt klokken halv tre i dag. Når politiet har bekreftet om det er min mor som er funnet, skal de ringe oss først, sier Mikkelsen.

Han forteller at han fikk en stor klump i magen da meldingen om likfunnet i Landskrona kom like over klokken 12 lørdag.

– Smerten går ikke bort før jeg får mer svar fra politiet, sier Mikkelsen.

Søk i Landskrona

UTEN RESULTAT: Letemannskaper og den savnede kvinnens familie gjorde søk i sjøen utenfor Landskrona i romjulen, uten resultat.

Foto: Gunnar Bratthammer / NRK