Hopp til innhold

Frykter at mandagskamper skremmer vekk barnefamilier

– Vi er spente på hvordan sene mandagskamper vil slå ut på publikumstallene våre, sier salgssjef i Brann. Norsk Toppfotball deler bekymringen.

Brann, Huseklepp

VANSKELIGE MANDAGSKAMPER: Branns Erik Huseklepp (til v.) setter ballen forbi Strømmens keeper Simon Thomas og sikrer 2-0-seier i årets første hjemmekamp på Stadion. Men kamptidspunktet bekymrer klubbledelsen.

Foto: Astrid M. Nordhaug / Digitalsport.no

Sportsklubben Brann nådde det budsjetterte antallet publikummere på 8.500 under årets første hjemmekamp i 1. divisjon, som gikk på en mandag. Likevel er salgssjef Dag Frode Algerøy bekymret.

– Vi skulle gjerne ønsket oss et par tusen til på tribunen. Mandagskamper er vanskelige, spesielt for dem som har yngre barn. Når matchen starter klokken 19.00, og man har et stykke å kjøre hjem, er barna ikke i seng før kanskje halv elleve. Det er sent, sier Algerøy til NRK.

Sene kveldskamper er en utfordring for barnefamiliene, særlig for dem som har en litt lengre reisevei til stadion.

Leif Øverland, direktør i Norsk Toppfotball

– En utfordring

Norske fotballsupportere har lenge vært motstandere av mandagskamper. Engasjementet ble ikke mindre hos supporterne til Brann etter at klubben rykket ned til 1. divisjon, der mandager vil bli en vanlig kampdag.

Norsk Toppfotball skal fremme interessene for alle klubbene i de to øverste divisjonene.

– Kan sene kveldskamper skremme vekk barnefamilier?

– Sene kveldskamper er en utfordring for barnefamiliene, særlig for dem som har en litt lengre reisevei til stadion. Dette kan ikke underslås og er et dilemma i forhold til attraktivt TV-tidspunkt for å nå de «tusen hjem», sier Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball (NT).

Konkurrerer med eliteserien

Brann må spille de fire første rundene på mandager. De påfølgende fem rundene spiller de kamper på fire forskjellige ukedager.

– Hvilken effekt forventer NTF at Brann får av å spille mandagskamper?

– Det positive for Brann er at man får posisjonert seg veldig tydelig ved å ha flere mandagskamper. Man unngår konkurransen fra serierunden i eliteserien. Brann har en nasjonal appell og får dermed også en tydelighet i media, sier Øverland til NRK.

– Vi blir aldri enige

– Brann hadde 8.500 tilskuere på årets første hjemmekamp. Er dette bra i 1. divisjon?

– Ja – det er veldig bra! Men vi forventer og håper at Bergen og omland støtter Brann enda mer gjennom sesongen slik at snittallet blir tett oppunder 10.000. Men 8.500 mot Strømmen er en god start, sier Leif Øverland i Norsk Toppfotball.

Redaksjonssjef Kristian Oma i C More.tror fotballkanalen aldri vil bli enig med supporterne om mandagskamper.

– I TV-verden ute i Europa er mandagen et attraktivt tidspunkt. Da synes jeg det er rart at tidspunktet er helt umulig i Norge, sier Oma til Bergensavisen.