Frykter Ap-styre gir dårlige kår for private barnehager

– Det må være viktigere at vi får flere barnehageplasser enn at å passe på at de skal være offentlige, sier Venstres Per Arne Larsen.

Per Arne Larsen

VIL IKKE SKREMME BORT: Venstres Per Arne Larsen frykter private utbyggere vil skremmes bort fra Bergen under Ap.

Foto: Sølve Rydland / NRK

Valglogo

Partiets tredjekandidat i Bergen frykter at et politisk maktskifte i Bergen kan føre til at private barnehageutbyggere føler seg uønsket og avstår fra å bygge nye barnehager i kommunen.

– Sender signal om at de er uønsket

Bakgrunnen er at Arbeiderpartiet, som ifølge flere meningsmålinger ligger an til å gjøre et knallvalg i Bergen, går til valg på å bygge flere kommunale barnehager i byen.

– Jeg er urolig for at vi kan miste målet litt av syne med en slik tankegang. Målet må jo være å få flere barnehageplasser, sier Larsen.

– Et slikt mål sender et signal om at private utbyggere ikke er ønsket, mener Venstre-politikeren.

Ap: – Vanskelig å bygge stort nok

Pål Hafstad Thorsen

FORKLARER: Arbeiderpartiets Pål Hafstad Thorsen sier utspillet skyldes manglende areal i pressede bydeler.

Foto: Sølve Rydland

Arbeiderpartiets Pål Hafstad Thorsen avviser kritikken.

– Jeg kan betrygge Venstre og andre bergensere med at det vil bli bygget barnehager både i privat og offentlig regi dersom det blir Ap-styre i Bergen etter valget, sier Thorsen.

– Ønsker dere færre private barnehager?

– Nei. Bakgrunnen for målet om flere barnehageplasser i offentlig regi, er at vi vet hvor vanskelig det er for de private aktørene å realisere nok barnehageplasser i Årstad, Bergenhus og Laksevåg, hvor det er vanskelig å bygge store nok barnehager til at de private får nødvendig avkastning, sier Thorsen.

Følg valgnatten mandag 14. september direkte her på våre nettsider. Vi sender i fem timer på nett/radio/tv fra klokken 20.30, direkte fra Litteraturhuset i Bergen.