Frisk Euroboy lover 16. mai-fest

Spiller i Bergen for første gang etter kreftsykdommen.

Turboneger på Norwegian Wood 2006

SPILLER I FØDEBYEN: Knut Schreiner (34) er født i Bergen og delvis oppvokst på Bønes. Lørdag er han tilbake.

Foto: unknown / NRK

Turboneger er på veien i gamlelandet igjen, og lader opp til nasjonaldagen med konsert for feststemte bergensere i Arenum i Bergen kommende lørdag, etter opptredener i Stavanger og Haugesund dagene før.

- Det er Brann-kamp like før, ikke sant? Folk må komme rett ned til Arenum på Turboneger-konsert! Vi kommer rett fra en kul USA-turné, og jeg kan love at vi er i slag, sier gitarist Knut «Euroboy» Schreiner til nrkhordaland.no.

- Trekker litt luft før neste plate

Turboneger på Hell Music Festival 2007

HAR MASSE RIFF: Schreiner sier at han og Thomas Seltzer allerede har låter klare til neste plate.

Foto: unknown / NRK

Det siste året har det vært rimelig stille rundt vanligvis lite beskjedne Turboneger, som slapp sitt forrige album, «Retox»,i 2007 . Men en del har likevel skjedd:

  • Trommeslager Christer Engen er blitt byttet ut med Tomas Dahl
  • Gitarist og medgrunnlegger Rune Grønn har sluttet i bandet til fordel for jobben og for å kunne tilbringe mer tid med familien.
  • Knut Schreiner har kjempet mot lymfekreft og vunnet. (LES MER)
  • Hans-Erik Dyvik Husby (aka Hank Von Helvete/Hertis) er under avvenning for narkotika- og alkoholmisbruk, og skal spille Jesus i den kommende oppsetningen av «Jesus Christ Superstar» på Det Norske Teateret.
  • Thomas Seltzer har prøvd seg som programleder på tv, i NRK-programmet «Trygdekontoret» (LES MER)

Nå er gruppen omsider i gang med å snekre låter til et nytt Turboneger-album. Men den nye platen er ikke nært forestående. Ifølge Schreiner vil gruppen ta seg god tid.

(Saken fortsetter under videoen)

SE TURBONEGER MED "I GOT ERECTION" LIVE I OSLO SPEKTRUM:

Video nsps_upload_2009_5_12_16_29_31_532.png
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Bandet har kjørt hardt på i flere år, så denne gangen ville vi ta oss tid til å trekke litt frisk luft før vi hiver oss uti det en gang til. Vi er ikke ungdommer lenger. Dessuten er det ikke så lenge siden jeg var ferdig med ett års sykdom, og Hertis er både under behandling og driver med teater, sier Schreiner.

- Hvor langt i prosessen er dere kommet?

- Thomas og jeg dro til San Diego før jul, og hadde en kombinert surfe- og låtskrivingstur. Vi var vel mer i vannet enn vi satt med gitaren i fanget. Men det kom en del bra ut av det, masse bra riff og kanskje noen bra låter.

Rune Grønn

UTE AV BANDET: Rune Rebellion forlot bandet høsten 2007, men er fortsatt sterkt involvert i Turboneger.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Lover låter fra «Dudes»

På konsertene i Norge i vår lover gitaristen en fin miks av nye og gamle låter.

- I fjor gjorde vi en konsert på Øyafestivalen hvor vi spilte hele «Apocalypse Dudes», mange låter som vi ikke hadde spilt siden 90-tallet. Det føltes veldig bra, det er låter som både vi og fansen liker, og som fortsatt høres vitale ut. Så blir det jo litt fra den nyeste platen, og kanskje noen coverlåter, sier Schreiner.

Den bergensfødte gitaristen følger umiddelbart opp med et solid publikumsfrieri til bergenserne:

- Vi har jo en låt på «Ass Cobra» som Hertis synger på bergensk, som heter «I Morgen Skal Eg Daue». Dessuten har vi gjort noen jævlig bra konserter i Bergen opp igjennom årene. Jeg husker en konsert på Hulen like etter at jeg var kommet med i bandet. Det var Christers første opptreden med oss, og vi kledde ham opp i skikkelig indianer-hodepryd. Han så ut som indianeren i Village People, ikke helt vellykket. Så den fjærpryden ble vel liggende igjen i garderoben der etterpå….

Mer moderne groove

Trommeslager Christer Engen fikk i mars i fjor sparken i gruppen, blant annet på grunn av «personlige prioriteringer og fokus på andre prosjekter». Den nye trommeslageren, Tomas Dahl, er en gammel kjenning av både Schreiner og Thomas Seltzer, og har tidligere bidratt med vokal på flere Turboneger-plater.

(Saken fortsetter under bildet)

Hank Von Helvete

SPILLER JESUS: Hertis/Hank Von Helvete, her fotografert på Garage i Bergen i 2007, har for tiden hovedrollen i 'Jesus Christ Superstar'. Til høyre gitarist Knut Schreiner.

Foto: Roy Hilmar Svendsen

Dahl tok over allerede høsten 2007, da Engen måtte melde forfall grunnet beinbrudd, og har i aller høyeste grad rukket å tromme seg varm i bandet.

Schreiner forteller at bandet er meget godt fornøyd med sin nye trommeslager, og sier at bandet fungerer særdeles bra.

- Når man bytter trommeslager, vil gjerne bandets groove forandre seg litt også. Både Christer og Tomas er gode trommiser på hvert sitt vis. Christer var ur-Turbo, mens Tomas er en litt mer moderne og teknisk god trommeslager, sier gitaristen.

- Nok gitar

- Dere er også nede i to gitarister, etter at Rune forlot bandet. Har det forandret lydbildet på noen måte?

- Tre gitarer var like mye for å sysselsette folk. Jeg kan love at det blir nok gitar i Arenum på lørdag, sier Schreiner.