Hopp til innhold

Frekke tyver stjeler nøkler og kjører vekk med bilene

Politiet advarer bilforretninger og verksteder mot å oppbevare nøkler lett tilgjengelige.

Tok nøklene og kjørte av gårde med bilen

SPORLØST BORTE: Natt til onsdag var det innbrudd hos Bergen Bilformidling i Ytrebygdsvegen. Ikke mindre enn tre biler forsvant, deriblant denne Audi A4 2011-modellen.

Foto: Bergen Bilformidling

Flere ganger det siste året har tyver brutt seg inn i bilbutikker og verksteder i Fana. Der har de stjålet nøkler, og senere kjørt vekk med biler.

Natt til onsdag var det innbrudd hos Bergen Bilformidling i Ytrebygdsvegen. Ikke mindre enn tre biler forsvant:

Stjålet bil

STJÅLET: BMW 318i.

  • En Audi A4 2011-modell.
  • En BMW 318i 2008-modell.
  • En Volvo XC70 2007-modell.

Volvoen, som var den minst kostbare, var den som først kom til rette. Den ble funnet parkert utenfor en kirke bare én kilometer unna bilforretningen. Onsdag ettermiddag meldte bt.no at enda en bil er funnet. Den ene er blitt bulket og skrapt opp. Sent på kvelden kom også den tredje til rette.

– Jeg tror at tyvene er profesjonelle. De brøt opp døren med brekkjern, hentet nøklene, satte seg inn og kjørte. Jeg frykter og at bilene ikke befinner seg i Norge lenger, sier daglig leder Robert Brandal til NRK.

Vi oppfordrer bilverksteder med nøkkeldropp, og andre bedrifter, til å ha bilnøkler minst mulig tilgjengelige.

Morten Ørn, politistasjonssjef

Etterlyser på Facebook

– Jeg håper noen kan ha noen tips som fører til at jeg får tilbake bilene, og at vi kanskje greier å fakke de frekke tyvene, sier bilselgeren.

Etterlysningen, som han la ut på forretningens Facebook-side, er allerede delt 45 ganger.

Audien hadde en utsalgspris på 199.000 kroner.

– Jeg driver firmaet alene, hadde ikke forsikring, så dette kan bli rent tap for meg. Veldig dumt, sier han til NRK.

Laster Twitter-innhold

Flere identiske tyverier

Fremgangsmåten er ikke ukjent. Fanaposten har det siste halvåret omtalt flere lignende tyverier:

10. juli 2015: Først forsvant nøkkelen, så forsvant bilen. Det spesielle biltyveriet fant sted fra et bilpleiefirma på Kokstad som skulle klargjøre en bil før den skulle leveres til ny eier.

11. november 2014: En bilforretning i Kokstadvegen meldte at en rulleport var ødelagt og noen nøkler var fjernet. Fra en bedrift i nærheten stakk noen senere av med en bil.

– At noen nå stikker av med tre biler samtidig er litt spesielt. Så langt har vi ingen spor etter de to siste bilene. Vi oppfordrer bilverksteder med nøkkeldropp, og andre bedrifter, til å ha bilnøkler minst mulig tilgjengelige, sier politistasjonssjef Morten Ørn i Bergen sør politistasjonsdistrikt.

Vil ha tips

Etterforskningsleder Per Størksen i Fana-politiet mener fanabuene generelt er flinke til å melde fra når de ser noe mistenkelig

– Vi får inn en del meldinger. Det har en forebyggende effekt når vi kontrollerer biler og noterer navn og nummer på folk som ferdes i distriktet, uansett når det måtte være på døgnet, sier Størksen til Fanaposten.