Fredag kan bli årets siste sommerdag

Meteorologen: – Finn deg et sted i le for vinden, og nyt solen!

Sommer i Hordaland

SISTE SOMMERDAG: Gårsdagen var fin både på Voss, i Austevoll og Etne, viser bilder lesere har merket med #nrkhordaland på Instagram. I dag melder meteorologen enda varmere vær.

Foto: maritnorheimolde, elisabethbuanes og marihoppsa79 på Instagram

Fredag kan bli den siste skikkelige sommerdagen i år i Hordaland, med sol og temperaturer godt opp på 20-tallet.

– Det kan bli den fineste dagen vi har igjen. En veldig god dag, med temperaturer opp til 25 grader, sier Kristin Seter, vakthavende meteorolog ved Vêrvarslinga på Vestlandet.

Med 30 grader var 2. juli den varmeste dagen i Bergen i år. Slike temperaturer ser det ut til at hordalendingene må vente til neste år for å få gjentatt. Og selv om temperaturene blir respektable i dag, kan det utsatte steder likevel føles en del kjøligere.

– Det er en vindøkning på gang, og det kan komme opp i stiv kuling for dem som er utsatt for østavind, advarer Seter.

Mer pessimistisk langtidsvarsel

Kollevågen

SISTE SOMMERDAG: Fredag formiddag er det foreløpig folketomt i Kollevågen på Askøy. Men meteorologen oppfordrer hordalendingene til å benytte muligheten i dag, for det kan bli lenge til neste gang det blir 25 grader og sol.

Foto: Espen Hatlestad / NRK

yr.no viser værmeldingen nedbør i helgen, og ifølge Seter kan det også bli tordenbyger en del steder, særlig lørdag. I midten av neste uke ser det imidlertid ut til at solen skal skinne fra skyfri himmel igjen.

– Men vi har nettopp fått en ny oppdatering på langtidsvarselet som er litt mer pessimistisk. Høytrykket som kommer fra Finland ser ut til å bli stoppet av lavtrykket fra vest før det kommer til oss, sier meteorologen.

– Det er bare å komme seg ut

Men det er fortsatt et lite håp.

– Det er veldig marginalt. Hvis det høytrykket bare kan være så snilt å komme litt lenger vest, så får vi fint vær her også i neste uke, sier Seter.

Sjekk langtidsvarselet på yr.no her.

Temperaturene vil uansett ikke bli de samme som i dag. Dermed gjelder det å nyte fredagen.

– I dag er det bare til å komme seg ut, for det er en skikkelig fin dag i vente. Så finn deg et sted i le for vinden, og nyt solen, oppfordrer Seter.