Hopp til innhold

Tilbake der moren sist ble sett i live: – Vet at mamma er drept

Nok en gang må Trine Frantzens sønn leve med at morens forsvinningsgåte ikke lenger skal etterforskes. I dag besøkte han stedet hvor moren sist ble sett.

Forsvinningen til Trine Frantzen vil ikke bli etterforsket videre. Frantzens sønn reagerer på måten politiet håndterer saken.

SE VIDEO: Jørgen Frantzen besøker stedet der moren sist ble sett i 2004.

Familien til Trine Frantzen reagerer etter at politiet i dag gikk ut med pressemelding om at de trapper ned etterforskning av forsvinningssaken.

– Nok en gang gjør politiet en feil i denne saken, sier Jørgen Frantzen.

Trine Frantzens sønn fikk i dag vite at politiet nok en gang avslutter etterforskningen etter morens forsvinning.

Fikk nyheten i media

Trine Frantzen

GÅTE: Trine Frantzen forsvant i 2004.

Foto: HANDOUT / SCANPIX

Frantzen forsvant i Bergen i 2004, og politiet har aldri funnet ut hva som skjedde med henne. Saken fikk nye tips tidligere i år, og politiet tok opp igjen letingen etter Os-kvinnen.

Tidligere i dag sendte Hordaland-politiet ut pressemelding om at saken igjen ble lagt på is, uten at familien hadde fått vite noe på forhånd. De fikk beskjeden gjennom media.

– De har ikke informert oss. Og dette gjør de rett før jul. Hva er meningen med det? Kunne de ikke ventet? Min mormor har det ikke lett i dag, hun ble både dårlig og lei seg, sier Jørgen Frantzen.

SAMLESIDE: Alt om Trine Frantzen-forsvinningen

Tilbake der moren sist ble sett

NRK ble i dag med ham til huset der moren sist ble sett: et leilighetsbygg i Øvsttunveien i Fana. Sønnen har aldri vært her før.

– Det var merkelig å komme tilbake hit, og litt ekkelt. Jeg blir helt shaky.

Fra moren forsvant, gikk det tre måneder før politiet startet drapsetterforskning.
Familien har hele tiden kritisert politiet, som de mener ikke har tatt saken alvorlig nok fordi Frantzen tilhørte et belastet rusmiljø.

– Hadde de gjort jobben sin skikkelig i begynnelsen, så tror jeg alt hadde vært løst, sier sønnen i dag.

– Jeg tror ikke politiet brydde seg så mye i starten. Men de glemmer litt dem som sitter igjen, og bryr seg like høyt om den som andre gjør for sine.

Jørgen Frantzen

– MAMMA ER DREPT: – Jeg er sikker på at mamma blir funnet, sier Jørgen Frantzen. Men han er like sikker på at moren er drept.

Foto: Dag Harald Kvammen Andersen / NRK

Tatt opp igjen etter TV-program

Forsvinningen til Trine Frantzen har dukket opp igjen gang på gang, og fått mye omtale med jevne mellomrom de siste åtte årene.

I 2006 tok politiet etterforskningen opp igjen etter at privatetterforsker Olav Thune laget et program om saken på TV Norge. Året etter ble Frantzens tidligere samboer pågrepet og siktet for drap, men saken ble lagt vekk på grunn av manglende bevis.

For familien har det blitt mange opp- og nedturer. Hver gang det dukker opp en nyhet om utvikling i saken, har det gått inn på de pårørende. De reagerer spesielt på at de ikke fikk vite noe før politiet sendte ut pressemelding i dag.

– Det var slik sist også, da de trappet ned saken. Da fikk du et slag i trynet, og så starter de opp igjen etterforskningen – og du kommer deg opp igjen. Så gir de deg et slag til, sier Jørgen Frantzen.

– Det er helt utrolig, sukker han.

Øvsttunvegen

SIST SETT HER: Sønnen ble med NRK til stedet der moren sist ble sett i live. Her har han aldri vært før.

Foto: Dag Harald Kvammen Andersen / NRK

Fikk tips etter Hilda Feste-drapet

Politiet presiserer at saken ikke er henlagt, men de vil ikke aktivt jobbe videre med den.

Ole Bjørn Mevatne

BEKLAGELIG: Politiadvokat Ole Bjørn Mevatne trodde familien var orientert.

Foto: Dag Harald Kvammen Andersen / NRK

– Fra januar til i dag har vi vært gjennom en del vitneforklaringer. Vi har kontrollert ut en del tips, og vi har kontrollert ut en del andre ting som er kommet opp i etterforskningen, sier Ole Bjørn Mevatne, politiadvokat i Hordaland politidistrikt.

Det var tips fra etterforskningen etter drapet på Hilda Feste i Os i januar som førte til at saken ble gjenopptatt. Mange av vitnene hadde opplysninger om Frantzen-saken, og politiet har blant annet lett etter Frantzens lik etter de nye tipsene.

– Vi hadde blant annet et søk i et vann i Os, ut fra de opplysningene som kom, uten at vi kom noe nærmere en løsning på saken.

INTERVJU MED MOREN: – Kanskje får me endelig svar

At familien ikke fikk vite om utviklingen i saken før det dukket opp i media, beklager politiet.

– Det er beklagelig. Jeg trodde at familien var underrettet, så det beklager vi, sier Mevatne.

– Vet at mamma er drept

Sønnen føler seg sikker på hva som har skjedd med moren, selv om politiet så langt ikke har oppklart saken.

– Jeg vet hun er drept.

– Og en dag blir hun funnet, men jeg tror det blir tilfeldig.