Franske stjerner værfast i Bergen

Dårlig vær på Færøyene tvang flyet med hele det franske landslaget ned på Flesland fredag kveld

Frankrike landslaget

UVENTET BESØK: Stjernespekket landslag tok turen innom Bergen på vei til kamp.

Foto: LIONEL CIRONNEAU / AP

Terminalsjef Alf Sognefest ved Bergen Lufthavn Flesland bekrefter at Bergen fikk celebert besøk fredag. Det franske landslaget var på vei i et charterfly til Færøyene, men fikk beskjed om å gå ned på Flesland litt før klokken 18.

– Landingsforholdene der de skulle var for dårlige, derfor ble de sendt hit. Det var ingen dramatikk i situasjonen. Tvert imot, vi syns bare det er hyggelig å få slike gjester på besøk, sier Sognefest.

Prøver på nytt

Ved 20-tiden fredag kveld tok stjernenes fly av fra Flesland, med retning Torshavn. Men det var da uklart om været var blitt så bra at de kunne lande.

– Hvis ikke, kommer de tilbake hit. Da vil vi prøve å få dem innlosjert på et hotell her i byen, fortrinnsvis nær flyplassen, sier Sognefest.

I så fall kan det være at EM-kvalifiseringskampen blir utsatt. UEFAs reglement sier at motstanderlaget må være på plass på kampstedet dagen før kampen. Det kan bety at kampen blir flyttet til søndag.

Like før klokken 21.30 fredag kveld hadde Sognefest ikke hørt noe fra flyet med det franske landslaget.

- Vi får tro det betyr at de er kommet trygt frem, sier han.

Trezeguet misset Bergen

Franskmennene kommer fra et surt ettmålstap for Skottland i forrige EM-kvalifiseringsrunde. Trener Raymond Domenech har overraskende utelatt stjernespissen David Trezeguet fra troppen. Juventus-spissen fikk dermed ikke besøkt Bergen i denne omgang.

 

Frankrike taklet mellomlandingen i Bergen bra, for lørdag knuste de Færøyene 6-0 i Torshavn.Dermed sikret Frankrike seg tre særdeles viktige poeng i kampen om billetter til neste års EM. Franskmennene kjemper med Skottland og Italia om de to EM-plassene.