Fortsetter søket etter savnet bergenser

Søket etter den savnede bergensadvokaten Eivind Olav Gil Ottesen (61) fortsetter for fullt. Politiet sjekker nå ut en observasjon av en mann i rød jakke, og ønsker flere tips fra folk.

Politibåten søker i Hardangerfjorden

SØK VED KVANNDAL: Politiet har siden onsdag konsentrert søket etter den savnede 61-åringen i området rundt Kvanndal ved Hardangerfjorden.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

Montasje leting i Voss

SAVNET: Søket etter den savnede bergensadvokaten har pågått i flere dager

– Vi har fått tips om en mann med rød jakke som har gått langs veien vest for Kvanndal natt til søndag. Vi sjekker ut det aktuelle området, og har tre hundepatruljer som søker etter den savnede, sier lensmann Ivar Hellene på Voss til NRK.

I tillegg deltar en politipatrulje fra Voss og frivillige i søket i Hardanger i dag.

Politiet synes tipset er interessant fordi bergensadvokaten skal ha gått med en rød skijakke da han siste ble sett. Hellene er usikker på om det kan være den savnede bergensadvokaten som er observert, men sier søket fortsetter for fullt i Kvanndal-området.

– Vi har ingen planer om å trappe ned, sier Hellene.

Ber om flere vitner

I går gikk lensmannen ut og ba om kontakt med absolutt alle som kjørte langs vegen mellom Ålvik og Granvin natt til søndag mellom klokka 03.20 og 08.00.

Nå utvider han denne perioden frem til søndag formiddag klokken 11, og gjentar oppfordringen om at alle må kontakte politiet og fortelle om de så noe eller ikke.

En mobilantenne på Utne, på den andre siden av fjorden, fanget opp signaler fra savnedes telefon. Derfor ble det gjort søk i dette området i går, men det er nå avsluttet. Det er usikkert om telefonen har vært på Utne, eller om det bare er reflekser som har sendt signalet over til antennen på Utne.

– Dette skal vi nå få eksperter til å se nærmere på, forklarer Hellene.

Håper rød jakke kan gi tips i savnetsak på Voss

RØD JAKKE: Politiet antar at den savnede 61-åringen hadde på seg en slik rød jakke natt til søndag. Han oppholdt seg på hytten i Bavallen i helgen, før han forsvant.

Foto: NRK/Politiet / Montasje

Mobiltelefon virket søndag kveld

Fra søndag kveld og utover natten ble det ringt gjentatte ganger på mobiltelefonen til den savnede bergensadvokaten Eivind Olav Gil Ottesen. Telefonen ringte, men ingen svarte, skriver Bergens Tidende.

Utpå natten til mandag sluttet det imidlertid å ringe. Siden skal det ikke ha vært mulig å oppnå kontakt med telefonen til Gil Ottesen.

En sjåfør har forklart til lensmannen på Voss at han, sammen med to passasjerer, kjørte den savnede Eivind Olav Ottesen (61) ut av kommunen og satte ham av i Kvanndal i 04-tiden. Den savnede skal ha stoppet sjåføren i Voss sentrum og selv bedt om skyss dit.

At pårørende eller venner i mange timer fikk kontakt med 61-åringens mobil tyder på at den ikke lå under vann, ifølge Bergens Tidende.

TV-en stod på

61-åringen hadde planer om å være på hytten i Bavallen til mandag, for så å reise hjem. Da man tok seg inn i hytten sto lys og TV-en på. Dette var rundt 15 timer etter at den savnede sist ble sett.

Det har tidligere kommet frem at Gil Ottesen har diabetes, samt et sykdomsbilde som kan gjøre ham forvirret med tanke på tid og sted.